Pogba-agent utestengt av FIFA – får ikke operere i sommerens overgangsvindu

FIFA gjør det italienske fotballforbundets utelukkelse av den innflytelsesrike og omstridte fotballagenten Mino Raiola i tre måneder verdensomspennende.

Paul Pogbas agent Mino Raiola er av FIFA utestengt i tre måneder. Dermed kan han ikke inngå avtaler i det kommende overgangsvinduet.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Raiola meldte torsdag at han vil gå rettens vei for å få utelukkelsen opphevet, men hevdet at den ikke ville få noen innvirkning på spillerne han representerer fordi den bare gjaldt i Italia. Ved å gjøre utelukkelsen gjeldende i hele verden sørger FIFA for at han ikke kan inngå avtaler i sommerens overgangsvindu.

Den italienskfødte nederlenderen har en rekke høyt profilerte spillere som klienter, blant dem Manchester United-stjernen Paul Pogba. Mario Balotelli, Zlatan Ibrahimovic og Juventus' tenåringsspiss Moise Kean er andre store navn i hans stall.

Raiola meldte i en melding til mediene torsdag at han mener seg straffet av Italias fotballforbund fordi han har kritisert dets ledelse.

Les også

Mens Manchester United stuper, kan de amerikanske eierne telle penger

Den kontroversielle agenten er i hardt vær igjen.

Raste etter avgjørelsen

– Dette er en avgjørelse dominert av politisk vilje, basert på løgner og falske begrunnelser, skrev han.

– Jeg antar at de ikke har tilgitt meg for at jeg har kritisert dem for deres rolle i italiensk fotballs katastrofale tilstand og i de siste episodene med rasismeproblemet. Jeg vil søke rettferdighet mot denne uretten og for talefrihet i alle tilgjengelige rettsinstanser.

FIFA meldte på sitt nettsted fredag kort at formannen i disiplinærkommisjonen har besluttet å gjøre sanksjonene gjeldende i hele verden. Mino Raiolas fetter Vincenzo Raiola, som også er agent, er utestengt i to måneder.

For grunner til utelukkelsen viser FIFA til Italias fotballforbund.

(©NTB)

Publisert: