Kristoff nummer tolv i kaotisk brosteinsklassiker

Kom i mål 19 sekunder bak seierherre Mathieu van der Poel.

Alexander Kristoff ble nummer tolv i Dwars door Vlaanderen onsdag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Mathieu van der Poel var sterkest i spurten og vant brosteinsklassikeren Dwars door Vlaanderen. Alexander Kristoff ble beste nordmann på 12.-plass.

Nederlenderen spurtet inn til seier foran Anthony Turgis og Bob Jungels etter 183 kilometer. Seieren var hans første i brosteinsklassikerne i det som var hans andre verdenstourritt på øverste nivå.

Alexander Kristoff kom i mål 19 sekunder bak seiersherren og ble nummer tolv. Edvald Boasson Hagen klarte ikke å følge opp fjorårets 4.-plass og endte på 36.-plass.

Amund Grøndahl Jansen ble nummer 45 og kom samlet inn med Sven Erik Bystrøm, som endte ti plasser bak.

Tyngre ble det for Kristoffer Halvorsen og Vegard Stake Laengen. Halvorsen ble nummer 113 og kom i mål nærmere sju minutter bak van der Poel. Laengen fikk en tung dag på jobben og tikket i mål ti og et halvt minutt bak seiersherren på en 144.-plass.

Kristoffer Halvorsen fikk det tungt i Dwars door Vlaanderen.

Kaotisk ble det 76 kilometer før slutt da det full stopp i rittet. Årsaken var en forsinkelse i kvinnenes ritt, som resulterte i at kvinnenes ritt krysset herrenes ritt.

Da rittet skulle fortsette, var kun sju av de åtte i brudd før stoppet som fikk tilbake sitt opprinnelige forsprang. Det hele endte med at den manglende rytteren, Lukas Pöstlberger, fikk henge på en motorsykkel fram til bruddet. Samtidig ble han intervjuet av Sporza.

Også i Omloop Het Nieuwsblad ble det kluss mellom rittklassene. Da ble herrene tatt igjen av kvinnene.

Ellen van Dijk vant kvinnens ritt etter å ha rykket 13 kilometer før mål. Det var nederlenderens andre strake triumf i éndagsrittet.

Publisert: