Utskjelte Ronaldo med målrekord – scoret hat trick mot Tottenham

(Manchester United – Tottenham 3–2) Tilbake fra start banket Cristiano Ronaldo (37) inn tre scoringer og sikret seieren i storoppgjøret mot Tottenham.

Publisert: Publisert:

I Manchester-derbyet sist helg var ikke Ronaldo i troppen, men tilbake på Old Trafford viste han hvor målet står.

Portugiseren har måtte tåle mye kritikk for ikke å levere varene denne sesongen, og før lørdagens oppgjør sto han bare med tre mål under Solskjær-erstatter Ralf Rangnicks ledelse.

Det antallet ble doblet etter 3–2-seieren mot Tottenham.

  • Ronaldo er den nest eldste spilleren i Premier League-æraen (siden 1992) som scorer hat trick. Portugiseren fylte 37 år 5. februar. Teddy Sheringham var noe eldre (37 år og 146 dager) da han scoret tre ganger for Portsmouth mot Bolton i 2003.
  • Det var Ronaldos andre hat trick i Premier League. Det første kom mot Newcastle i januar 2008. Ingen har gått så lenge mellom to hat trick i PL-historien.
  • Ronaldo passerte også Josef Bican (Tsjekkoslovakia) som den mestscorende noen gang i konkurransekamper. FIFA og Sports Soccer Foundation opererer begge med 805 mål på Bican i perioden 1931 til 1955. Ronaldo er nå oppe i 807.

– Enormt fornøyd med mitt første hat trick siden jeg kom tilbake til Old Trafford, skriver Ronaldo på Instagram.

– Ingenting slår følelsen av å være tilbake på banen og hjelpe laget med mål og innsats. Vi har bevist nok en gang at vi kan slå alle lag, så lenge vi jobber hardt og står sammen som en. Det er ingen grenser for Manchester United! Uansett hva!

– Ronaldo gjorde det han gjør best. Han har aldri vært noe problem. Vi har den beste spissen i historien på laget vårt, han kan ikke være noe problem. I dag var prestasjonen fra han og resten av laget fantastisk, sier Manchester United-spiller Paul Pogba til BBC.

– I dag var det hans beste prestasjon, i hvert fall siden jeg kom. Han var god på treningen torsdag, og derfor valgte jeg å starte ham. Fantastisk prestasjon av ham, men også resten av laget, sier Rangnick som var fornøyd med reaksjonen etter andreomgangen på Etihad sist.

Den svenske Tottenham-vingen Dejan Kulusevski spilte sammen med Ronaldo i Juventus, og til tross for et skuffende tap klarer han å dra frem komplimentene om sin tidligere lagkamerat.

– Han vinner kampen nesten helt på egenhånd. Han er en fantastisk spiller, og det er utrolige mål han gjør. Jeg lærte utrolig mye fra ham. Han var et fantastisk fint menneske, og jeg ønsker ham alt godt, sier Kulusevski til TV 2.

GAMLE VENNER: Cristiano Ronaldo og Dejan Kulusevski spilte sammen i Juventus forrige sesong.

Tolv minutter ut i storoppgjøret på Old Trafford kunne hjemmefansen slippe jubelen løs. Og det litt ut av det blå. For godt utenfor Tottenhams 16-meter, nærmere 25 meter fra Hugo Lloris i buret, fikk Ronaldo ballen etter en flikk fra Fred.

Veteranen nølte ikke ett sekund og sendte av gårde en suser med strak vrist. Knallhardt og grasiøst gikk ballen i vinkelen bak Tottenhams målvakt.

Ikke lenge etter ble det leven da Kulusevski sendte et innlegg fra høyre rett i armen på Telles. Dommer Jon Moss nølte ikke et sekund og pekte på straffemerket.

Der banket Harry Kane ballen til venstre for keeper. David de Gea valgte rett hjørne, men skuddet var limt til stolperoten og utagbart.

Med 1–1 i den foreløpige målprotokollen fikk United nok en gang fart på sakene. Fra venstre la Jadon Sancho inn i 16-meteren hvor Ronaldo kom stormende. Portugiseren fikk stokket bena og banken ballen i nettet for andre gang.

Manchester United tilbake i ledelsen, men et drøyt kvarter før slutt så det ut som midtstopper Harry Maguire skulle bli festbrems.

Tottenham-vingback Sergio Reguilón la ballen lavt inn i feltet, hvor Maguire sklei ballen inn i eget nett.

Heldigvis for Maguire har han en portugisisk herremann som heter Ronaldo på laget, og ti minutter senere fullførte han sitt hat trick.

Telles løftet inn et hjørnespark, og i feltet steg Ronaldo til værs og headet ballen knallhardt i nettet bak Lloris.

– Jeg synes Ronaldo var på sitt beste. Veldig aggressiv i boksen. Det er vanskelig å kontrollere ham, sier Tottenham-keeperen til Sky Sports.

Tottenham presset på for en utligning, men Manchester United holdt unna og tok tre viktige poeng i kampen om en topp fire-plassering.

Med ni seriekamper igjen ligger Manchester United på fjerdeplassen som gir Champions League spill til høsten, men det er bare to poeng ned til Arsenal som har hele fire kamper mindre spilt. Tottenham ligger på sin side på syvendeplass. Antonio Contes mannskap har fem poeng opp til Manchester United med to færre kamper spilt.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk