Guro hadde pakket kofferten for å bli Englands-proff. Så takket hun nei.

Bare signaturen manglet for at Guro Pettersen skulle spille i den engelske toppdivisjonen. En beskjed fra klubben gjorde at hun ombestemte seg.

Guro Pettersen i aksjon i romjulscupen 30. desember 2016.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Pettersen spilte i 2016 for toppserielaget Stabæk. I høst skrev hun under en ny toårsavtale med klubben, og tanken var at hun skulle lånes ut til en utenlandsk klubb. Under romjulscupen «The Ribbz» i Skarphallen fortalte hun iTromsø at en avtale var nært forestående.

– Vi var enige om alt, og jeg skulle reise over for å skrive under avtalen. Så dro det litt ut, og jeg fikk i helga beskjed om at klubben jeg skulle til kuttet alle proffspillerne, og ville trene mindre enn mine ambisjoner var, forteller Pettersen til iTromsø.

Les også

Guro Pettersen blir trolig proff i England

Guro Pettersen var skuffet etter at overgangen til England gikk i vasken.

Nytt seriesystem

Årsaken er at det engelske seriesystemet for kvinner skal legges om fra og med neste sesong slik at terminlista blir lik med herresiden.

– Det betyr at det bare er topplagene som i øyeblikket har råd til å hente mange nok spillere, sier Pettersen.

– Jeg kunne godtatt et tilbud som helprofesjonell, men ikke hatt det bra sportslig, og det synes jeg må være viktig. Derfor takket jeg nei. Jeg hadde pakket kofferten, og ut fra det agenten min sa var det kun å skrive under som gjensto. Det var kjipt å få beskjeden om at de ikke ville satse, men jeg har lagt det bak meg nå, sier Pettersen til iTromsø.

Les også

TUIL-profil på vei til ambisiøs vestlandsklubb – kan få gammel storscorer som trener

Vil fortsatt ut

Da iTromsø i oktober omtalte Pettersens ambisjoner var klubber som Notts County og Sunderland aktuelle. Det samme var nederlandske Ajax.

Ønsket om å reise ut i vinter er fortsatt til stede hos tromsøværingen som kunne blitt byens andre kvinnelige proffspiller. Marie Dølvik signerte nylig for tyske Wolfsburg.

– Jeg kan dra hvor som helst. Jeg vil bare spille fotball i en klubb som satser, og har et bra sportslig apparat, sier Pettersen som også har omtalt hendelsen på sin egen blogg.

– En fra Vålerenga der jeg spilte tidligere laget en egen sang til meg. Jeg vil ikke utelukke noe som helst, og trener videre med Stabæk, sier Pettersen og ler.

Publisert: