Amerikansk idrettsikon langer ut mot Trump: – Han har gjort hat moderne igjen

Basketstjernen LeBron James kritiserer USAs president Donald Trump etter de voldelige hendelsene i Charlotesville.

LeBron James er skuffet over president Donald Trump.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

En kvinne ble drept og flere personer ble skadet da en bil kjørte inn i en gruppe som var kommet for å demonstrere mot nasjonalister og nynazister som hadde samlet seg i den amerikanske byen Charlottesville forrige uke. Føreren av bilen skal ha hatt nazi-sympatier.

USAs presidents Donald Trump fikk massiv kritikk etter å ha gått ut mot vold «på alle sider».

– Jeg mener det er skyld på begge sider, sa han under en pressekonferanse tirsdag.

Nå slutter basketballstjernen LeBron James seg til kritikken. Cleveland Cavaliers-spilleren langer ut mot presidenten på Twitter.

– Hat har alltid eksistert i Amerika. Ja, vi vet det, men Donald Trump har gjort moderne igjen! Statuer har ingenting å gjøre med oss nå, skrev James på tirsdag.

USAs president Donald Trump.

James blir av mange sett på som en av tidenes største basketspillere, om ikke den aller største.

Han har vunnet NBA tre ganger og har blitt kåret til «mest verdifulle spiller» i finalekampene like mange ganger. I tillegg har han vært på NBAs All-Star-lag hele 13 ganger.

32-åringen ytret seg også mens helgens opptøyer i Charlottesville fant sted. Han retweeted blant annet denne meldingen til Barack Obama:

Obamas tweet har siden blitt tidenes mest likte på nettstedet.

James skrev også «Det er trist det som skjer i Charlottesville. Er dette dit landet vårt er på vei? Gjør Amerika Stort igjen?! Han sa det,» skrev James, med henvising til Trump.

Bakgrunnen for demonstrasjonene var protester mot lokale myndigheters beslutning om å fjerne en statue av sørstatsgeneralen Robert E. Lee.

Publisert: