Tottis kone raser mot Roma-treneren: - Man gjør bare ikke sånt

Tirsdag fyller "kongen av Roma" 40 år. Men ikke alt er så rosenrødt som det kanskje burde være.

Ilary og Francesco Totti etter Romas møte med Chievo i mai.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

250 Serie A-mål. Søndag nådde Francesco Totti en milepæl, selv om det ble tap for Torino og Joe Hart.

Tirsdag 27. september er det 40 år siden Francesco Totti ble født. 25 av dem har han tilbragt i AS Roma. Nå inne i det som trolig er hans siste sesong før han legger opp, men alt er ikke bare fryd og gammen for "kongen av Roma".

Da Rudi Garcias resultater ikke levde opp til forventningene, tok klubben grep. I januar tok Luciano Spalletti over. Italieneren hadde hatt stor suksess med Roma mellom 2005 og 2009, men på slutten av oppholdet i den italienske hovedstaden hadde forholdet mellom treneren og Francesco Totti surnet.

Les også

Svensk langrennssjef kritiserer Norge: - Bruk mer energi på å feie for egen dør

På kant med treneren

Det skulle ikke bli bedre da Spalletti igjen tok over i 2016. Siden Spalletti overtok ansvaret har Roma-legenden Totti kun startet én kamp i Serie A. Til sammen denne sesongen har det blitt 190 minutter spilletid fordelt på fire kamper. I februar gikk tirsdagens jubilant ut i italiensk media og kritiserte Spalletti.

Francesco Totti satte inn et straffespark mot Torino søndag, dager før han fyller 40.

— Jeg har aldri vært den type spiller som klager på at jeg ikke får spille. Men jeg er ikke fornøyd, og folkene rundt meg er ikke fornøyde. Jeg er ferdig med en ganske ille skade, men jeg er tilbake for fullt nå, og det er kun trenerens avgjørelse å sette meg på benken.Kommentarene fra Totti var ikke noe Spalletti satte særlig pris på. Romas største favoritt måtte se den påfølgende kampen fra tribunen, men Spalletti ønsket ikke å kritisere sin kaptein.

— Jeg spurte ham hva han ønsker. Det er viktig. Vil han være som Ryan Giggs og sitte ved min side? Helt greit. Vil han være som Pavel Nedved (Juventus-direktør)? Helt greit. Vil han være fotballspiller? Helt greit. Men jeg kan ikke gi ham noe gratis. Jeg må se hva som gagner laget, og jeg kan ikke gjøre noen feil, sa Spalletti ifølge ESPN.

Mer fotball?

Les også

Det nyopprykkede laget har satt sinnene i kok i Tyskland. Nå spås de å kunne bli et europeisk topplag

— Det var helt på sin plass

Etter tapet mot Torino i helga, som plasserte Roma på fjerdeplass i Serie A, har Francesco Tottis kone sendt en kraftsalve i retning Luciano Spalletti.

Ilary Totti (tidligere Blasi), sier mandag til Gazzeta dello Sport at hun er veldig misfornøyd med måten mannen ble behandlet i etterkant av uttalelsene i februar.

Forholdet mellom Luciano Spalletti og Francesco Totti har ikke alltid vært like godt.

— Alt Francesco sa i det intervjuet var at han ønsket seg respekt. Det var helt på sin plass, for på den tiden viste de han ingen respekt. Francesco er ingen kontroversiell person, sa Ilary Totti. - Jeg kan ikke så mye om fotball, men det var surrealistisk. Som science fiction. Jeg kunne ikke tro det. Man gjør bare ikke sånt, la hun til.

35-åringen kaller også Spalletti for smålig:

— Det er sannheten. Han sa også noen latterlige ting. Når en av dine spillere kjemper for å komme tilbake etter skade, finnes det andre måter å oppføre seg på, sier fru Totti.

Les også

Dommeren beklager etter stygg takling: - Det burde vært gitt et rødt kort

Totti undervurdert?

Det har vært skrevet mye om Tottis lojalitet og kjærlighet til klubben. I sommer ble det klart at han tar ett år til i Roma-drakten. Store klubber har vært etter han tidligere, men verdensmesteren fra 2006 har alltid valgt å bli.

Men ikke alle har alltid verdsatt Totti som spiller, og spesielt i England har det vært mange kritiske røster. Glenn Hoddle har ifølge FourFourTwo kalt Totti for en spiller som ikke er på øverste hylle.

Det har blitt en del av dette for Francesco Totti under Luciano Spalletti.

— Hadde han vært det ville han flyttet på seg. Noen ville hentet ham, har Hoddle uttalt.Tor-Kristian Karlsen uttalte til TV 2 i april at Totti er en undervurdert spiller. Nordmannen har lenge jobbet som agent og sportsdirektør i flere store klubber i Europa, blant annet sammen med Luciano Spaletti i Zenit.

— Vi snakker her om en helt fantastisk fotballspiller, som på verdensbasis dessverre har vært undervurdert. Et teknisk vidunder som samtidig var svært praktisk og alltid spilte med stor fremdrift. Han var komplett. Roma er en stor og viktig klubb i Italia, men langt mindre på verdensbasis. Det er litt synd at mange har oversett ham, men det er beundringsverdig at han takket nei til de største klubbene, sa Tor Kristian Karlsen til TV 2 i vår.

Les også

Brann-sjefens underlige ønske: - Jeg vil at Rosenborg skal bli enda bedre

— Spiller perfekt

Til tross for lite spilletid den siste tiden, har Francesco Totti vist at også snart 40 år gamle menn kan duge som fotballspillere på høyt nivå. To mål og to målgivende denne sesongen, seks mål og fem målgivende på sine siste 13 kamper.

Denne sesongen har Totti satt rekord med å score i 23 Serie A-sesonger på rad. Spørsmålet nå er om Francesco Tottis form er så god at han ikke kan droppes fra laget.

Kongen av Roma fikk æren av å møte Pave Francis i starten av september. Eller var det omvendt?

— Han er Roma-spiller, han har kvaliteter og akkurat nå spiller han perfekt. Han møter opp på trening og jobber hardt, og er en del av stallen, sa Spaletti om Totti etter kampen i helga. Totti hinter nå om at denne sesongen kanskje ikke blir hans siste i Roma. Etter en kamp tidligere i sesongen uttalte han:

— Hvis jeg spiller som dette, hvorfor skal jeg stoppe?

Det klinger nok godt i fotballfrelste ører i Den evige stad

PS. Luciano Spaletti er invitert i bursdagsfesten til Totti. Ifølge Yahoo Sports har Spalletti planer om å møte opp for å vise ansikt, men treneren tror ikke resten av spillerne vil ha han på festen lenger enn nødvendig.

Kilder:The Guardian, TV 2, ESPN, Gazzetta dello Sport, Yahoo, FourFourTwo.

Publisert: