Trenerens forklaring på forsvarssuksessen

Det høres enkelt ut, men er ikke en selvfølge.

Foto: Carina Johansen, NTB scanpix
  • Mads Bøym
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Branns sesongstart har vært overraskende god, men tro ikke at trener Lars Arne Nilsen er mett av poeng.

— Vil vi være tøffe nok fremover, eller sier vi oss fornøyde med det vi har gjort? Det vil avgjøre for oss. Nå har vi sjansen til å ta neste steg, sier Nilsen.

Har du lest denne?

Les også

Rapport fra Branns hemmelige trening

Han sier det er bra at Brann-spillerne får "positive signaler" fra omgivelsene, men kravene til innsats er like harde som før seirene begynte å komme tett.

— Vi må greie å løfte oss videre. I kampene mot Tromsø og Start falt energinivået vårt litt ned. Det må opp igjen hvis vi ikke skal tape mot Lillestrøm, sier Nilsen.

Branns kanskje klareste styrke til nå i år, har vært det defensive spillet. På hjemmebane har det ennå ikke kommet et baklengsmål. Syv mål imot på de ni første rundene, er det laveste antallet siden 1990. — Det er fint å høre det, selv om jeg ikke er så opptatt av sånne statistikker, sier Nilsen.

- Hva er den viktigste årsaken til at dere slipper inn så få mål?

— Det er at hele laget jobber. Alle 11. Ingen fusker. Se på de tre som spilte lengst fremme i forrige kamp. Mads (Hvilsom) stengte siden sin fullstendig for motstanderne, Steffen (Lie Skålevik) jobbet som en gal defensivt.

De to spillerne som trekkes frem, er blant dem som gjør det vanskelig for Erik Huseklepp å ta en plass på laget nå. I BT tirsdag åpnet Huseklepp for klubbskifte når kontrakten hans går ut etter sesongen. Klubben har på sin side sagt at Huseklepp må prestere for å få et nytt tilbud fra Brann.

Selve Huseklepps kontraktssituasjon vil ikke Nilsen uttale seg om. Men han har en forklaring på hvorfor det har gått tråere for publikumsyndlingen i det siste.

— Erik var veldig god i vinter og i starten av sesongen. Så fikk han problemer med et lår, så han ikke fikk trent maksstyrke og mange kjappe sprinter. Det mistet han litt kraft av, og den kraften må han få tilbake, sier Nilsen.

52-åringen sier Huseklepp er avhengig av den typen trening.

— Det vet han selv også. Når han får gjort det over litt tid, er han en livsfarlig spiller, mens det blir "litt gamp" når han ikke får det, sier Lars Arne Nilsen.

Lillestrøm – Brann spilles onsdag klokken 19. Deyver Vega og Jakob Orlov er ute med skade, trolig også Remi Johansen som sliter med en vond nakke.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk