Tennissjokket i natt: – Jeg vet ikke om jeg helt klarer å fatte hva som har skjedd

Roger Federer er ute av storturneringen.

Tennisfans går glipp av en kvartfinaleduell mellom Roger Federer og Novak Djokovic etter at sveitseren røk ut av US Open.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Australske John Millman sto for en sensasjon da han slo ut selveste Roger Federer i 4. runde i US Open. Millman er bare rangert som nummer 55 i verden.

Annenseedede Federer vant åpningssettet 6-3, men deretter havnet sveitseren i trøbbel. Med 7-5, 7-6 (9-7) og 7-6 (7-3) sendte Millman Federer ut foran et måpende publikum.

– Jeg vet ikke om jeg helt klarer å fatte hva som har skjedd, sa Millman.

– Jeg har enorm respekt for Roger og alt han har gjort denne sporten. Han er en av mine store forbilder, fortsette Millman.

Millmans seier betyr at storkampen i kvartfinalen mellom Federer og Novak Djokovic utgår. I stedet er det Millman som skal måle krefter med den 6.-seedede serberen.

John Millman vant sensasjonelt fjerderundekampen over Roger Federer.
Les også

Tidenes mestvinnende tennistrener besøker Bergen: – Først må man beskrive hva talent er

Les også

Djokovic ble historisk etter ny seier

Federer, som har vunnet US Open fem ganger, har ikke blitt slått ut så tidlig i US Open siden Tommy Robredo ble for sterk i 4. runde i 2013. Sveitseren hadde aldri tapt for en spiller rangert utenfor topp 50 i turneringen. Hele ti dobbeltfeil ødela mye.

Roger Federer hadde to settballer i annet sett. Han rotet også bort en settball i det tredje settet i en tett og forrykende tennisduell.

Trøbbel i heten

Roger Federer hadde to settballer i annet sett. Han rotet også bort en settball i det tredje settet i en tett og forrykende tennisduell. Etterpå mente Federer at varmen hadde påvirket spillet hans.

– Det var svært varmt. Jeg følte at jeg aldri fikk frisk luft, og jeg bare svettet mer og mer. Derfor ble jeg mer og mer utilpass. Jeg tror egentlig jeg var lettet da kampen omsider var over, sukket Federer.

– John taklet varmen langt bedre enn meg, men så kommer han fra Brisbane, en av de varmeste plassene på denne jord, fortsatte Federer.

– Han var absolutt ikke på sitt beste i dag, men det demper ikke min glede, sa Millman.

Maria Sjarapova er også ute av US Open. Hun tapte 4-6, 3-6 mot 30.-seedede Carla Suárez Navarra.

Suárez avanserte i tennisturneringen attpåtil på sin egen 30.-årsdag. Nå venter hjemmehåpet Madison Keys i kvartfinalen.

(©NTB)

Publisert: