Kurtovic ble båret gråtende av banen. Nå skal hun opereres.

Kneskadede Amanda Kurtovic har fått dato for operasjon av korsbåndet.

Amanda Kurtovic forsto at skaden var alvorlig under Møbelringen Cup.
 • Mette Bugge
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

NANCY, FRANKRIKE: Hun skulle spilt i EM og vært med på å juble over seier 29–16 over Nederland tirsdag kveld. Isteden går Amanda Kurtovic mot operasjon, krykker og lang opptreningsperiode.

Den uheldige håndballspilleren opplevde at korsbåndet gikk rett vest like før EM. Hun ble ulykkelig båret ut under den siste kampen i Møbelringen Cup, som foregikk i Telenor Arena.

Dermed fikk hun ikke være med på mesterskapet som hun hadde gledet seg slik til. Kurtovic har vært en viktig brikke på mange triumfer tidligere, ikke minst fordi hun er venstrehendt.

 • Tung beskjed for Kurtovic: Kan være ute et helt år

Nå er det satt opp en dato for operasjon før jul på Ullevaal sykehus.

– Vi vet ikke hvor omfattende kneskaden er før under operasjonen, sier landslagets lege Anne Froholdt.

Hun og Nils Ivar Leeraand er begge leger for Norge, men bytter på når de følger laget. Froholdt var i Frankrike helt i starten på mesterskapet, og følger opp flere skadede på hjemmebane.

Ville ha kontroll

Fra før av hadde Nora Mørk pådratt seg en korsbåndskade. 5. februar i år ødela hun seg i en mesterligakamp for Györ mot Nyköping. Opptreningen gikk etter planen. Stjernen var optimistisk og trodde på EM-start.

Helt i slutten av september fikk hun en vridning i kneet. Da måtte hun under kniven igjen, med en kikkhullsoperasjon. Den 8. i knærne. Det var menisken som måtte fikses.

– Vi ønsket at hun skulle få foretatt operasjonen da man måtte se på kneet hennes for andre gang. Første gang ble operasjonen foretatt i Ungarn. Det er selvsagt dyktige leger også i utlandet, men der føler vi at vi ikke har samme kontroll. Og på Ullevaal er de veldig flinke, sier Froholdt.

Føler med Thea Mørk

Og så kom søsteren The Mørk hjem fra EM i Frankrike etter kun fem minutters spill.

– Jeg synes virkelig synd på henne. Jeg hadde unnet henne så veldig å lykkes etter så mange år med skadeproblemer. Nå hadde hun endelig en fin periode i danske København i høst, sier Froholdt.

Thea Mørk fikk en ublid skjebne i EM. Fysioterapeuten prøver å trøste.

Froholdt forteller at Thea Mørk egentlig ikke hadde noen stor skade bak i låret, og ble derfor litt overrasket da hun måtte kaste inn håndkleet. Vingen var testet flere ganger, og det hadde gått fint.

– Alle spillerne har det etter forholdene bra, som det heter. Men det er klart at det er tøft. Alle er imidlertid optimistiske. Skadene må bare ta den tiden det tar.

Publisert:
 1. Amanda Kurtovic
 2. Håndball

Mest lest akkurat nå

 1. – Vi står og stamper mot et stort selskap som ikke vil føre dialog

 2. Vekter ble kuttet med kniv på legevakten

 3. Ruskeværet torsdag var bare en liten forsmak på det som kommer i helgen

 4. Sola truer med veto i Bymiljøpakken

 5. Bodde i hver sin etasje i boligblokk i Stavanger

 6. Hun er den nye kommune­direktøren i Randaberg