TV 2 og NFF har kranglet i månedsvis. Nå går TV-krigen mot forsoning.

Fotball Medias stevning av TV 2 er stanset. Sistnevnte har presentert et mer «spiselig» opplegg neste år.

SPLID: Davy Wathnes populære FotballXtra har skapt splid i fotballfamilien. Her er den folkekjære programlederen i samtaler med NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Fotball Medias stevning av TV 2 er stanset inntil videre, og mye tyder på at en mulig rettsrunde er avblåst. En av årsakene til det er at betente FotballXtra neste år flyttes fra TV 2 Zebra til TV 2 Sportskanalen.

– Det har vært en konstruktiv dialog vedrørende saken mellom partene de siste ukene. Både TV 2 og Fotball Media ønsker i det lengste å unngå en rettslig tvist. På bakgrunn av det som har kommet frem i dialogen, har begge parter valgt å midlertidig stanse saken, sier Knut Kristvang, daglig leder i Fotball Media, til Bergens Tidende.

Konflikten har gjort det vanskelig for TV 2 å finne gjester. Les mer her:

Les også

NFF-topp om TV 2 gjestejakt: – Vi kan ikke oppfordre til boikott

Lang konflikt

Fotball Media er eid av Norsk Toppfotball (NTF) og Norges Fotballforbund (NFF). I hele år har Fotball Media og rettighetshaver Discovery kranglet med TV 2 om retten til å vise scoringer samtidig som eliteserierunden pågår.

I april bestemte Fotball Media seg for å stevne TV 2s bruk av TV-bilder fra Eliteserien inn for retten. Partene skulle etter planen møtes til et såkalt forberedende rettsmøte i Bergen tingrett onsdag, men dette møtet ble avlyst.

Les også

TV-striden kan bli løst neste uke – ellers blir det oppvask i retten

Partene har hatt en god dialog de tre-fire siste ukene. Nå velger Fotball Media å se mot 2018 og hva TV 2 da gjør med den omstridte nyhetsretten.

Knut Kristvang er daglig leder i Fotball Media.

– Fotball Media vil avvente hvordan TV 2 vil praktisere nyhetsretten fra neste sesong. Fotball Media vil da ta stilling til om vi ønsker å kjøre saken videre i retten, sier Kristvang.

Han påpeker at stevningen ikke er trukket, men midlertidig stanset.

TV 2 godt fornøyd

Fotball Media har reagert kraftig på at TV 2 viste målene fra Eliteserien mens serierunden pågår søndag kveld. I en periode opprettet TV 2 nyhetssendinger midt i FotballXtra, slik at det kunne vises scoringer flere ganger under den to timer lange sendingen.

Les også

TV-krigen hardner til: Nå nektes TV 2 å vise cupen og U21-landslaget

De siste ukene har de oppsatte nyhetssendingene i FotballXtra forsvunnet. Nå er det kun den tradisjonelle 18.50-sendingen som viser mål underveis i runden. Neste år flyttes FotballXtra dessuten over på TV 2 Sportskanalen, som også skal sende mye annen fotball. Der er det fra før jevnlige sportsnyheter, noe som gjør det mer «spiselig» for Fotball Media.

– Alle parter er fornøyde med at det ikke blir noen rettssak. Vi i TV 2 er nok uenige med NFF og NTF i mye, men det er bedre at vi bruker energien vår på andre ting enn å møtes i retten, sier TV 2s sportssjef Vegard Jansen Hagen til Bergens Tidende.

Onsdag kunne TV 2 opplyse at kanalen har sikret seg Europaligaen frem til 2021. Nå skal Sportskanalen bygges opp med Europaliga, Champions League, Tippekampen fra Premier League, FotballXtra, samt ishockey og håndball.

– Nå har vi anledningen til å bygge opp Norges beste sportskanal, sier Vegard Jansen Hagen.

Les også

Jusprofessor om TV 2-krangelen: – Utspekulert? Ja. Ulovlig? Usikkert

«Utspekulert»

Knut Kristvang i Fotball Media kalte det «utspekulert» da TV 2 Zebra la inn de ekstra sportsnyhetssendingene hvert 20. minutt i FotballXtra.

TV 2 kontret og mente at de omdiskuterte målbildene falt inn under nyhetsretten. Daværende nyhets- og sportsdirektør Jan Ove Årsæther sa raskt at man i TV 2 «ønsket en rettssak velkommen». Å stoppe nyhetssendinger er «ambisiøst», mente Årsæther. Han har senere sluttet i TV 2.

Norsk Toppfotball sendte i april ut en instruks der man ba klubbene om ikke å stille opp i FotballXtra. Etterpå har partene kranglet offentlig om det som er blitt omtalt som en «boikott». Uke etter uke har Davy Wathne fått nei fra spillere, trenere og ledere som han har ønsket å ha med seg i direktesendingene søndag kveld.

Discovery betalte 2,4 milliarder kroner for de norske fotballrettighetene, og overtok visningsretten fra TV 2.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk