Målhelten kan fortsatt glippe for Norge

Stefan Johansen er klar på hva han håper Berisha-brødrene gjør.

Valon og Veton Berisha er fortsatt usikre på om landslagsfremtiden ligger hos Norge eller Kosovo.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

BRUSSEL: Veton Berisha scoret sitt første landslagsmål på utsøkt vis. Noen garanti om at han ikke bytter landslag kan han fortsatt ikke gi.

To ganger utfordret han Chelseas stjernekeeper Thibaut Courtois. Den første gangen vant den lange belgieren mellom stengene, den andre gangen vant energipluggen fra Egersund.

  • Jeg fikk ballen ute på kanten, det var mye plass til å utfordre og jeg skar inn. Det ble et drømmetreff, beskriver den yngste av to Berisha-brødre i den norske troppen.

De har kosovoalbansk familiebakgrunn og er også sterkt knyttet til foreldrene hjemland. Det var ikke til å unngå at spørsmålet kom opp etter at 22-åringen spilte sin andre kamp og scoret sitt første mål.

Blir det spill for Norge også i fremtiden, eller vil duoen gjøre alvor av det de har snakket om tidligere under denne samlingen: Å spille for Kosovo som nå er tatt opp som medlemsland i både FIFA og UEFA.

  • Jeg har faktisk ikke tenkt noe på det, så jeg har ikke noe mer å si om det. Det er egentlig ikke noe tema. Jeg har alltid hatt lyst til å spille for Norge, og nå har jeg debutert. Jeg fikk min annen kamp fra start og scoring, så det lover jo ganske bra, smilte han etter kampen på spørsmål fra VG om hva som blir landslagsfremtiden.
Les også

Reagerer på Høgmos dobbeltbytte: - Det er en laglederfeil

Les også

Tre store feil ødela for Norge: - Det holder ikke på dette nivået

Kapteinen er klar på hva han synes

Det går greit å bytte landslag om man bare har spilt treningskamper for et annet land. Siden Kosovo nylig fikk medlemsstatus i fotballorganisasjonene teller heller ikke storebror Valons kvalifiseringskamper fra Norge. De står begge fritt til å velge.

På en pressekonferanse i forkant av kampen mot Portugal uttalte landslagssjef Per-Mathias Høgmo seg om saken. Han var da klar på at det var uaktuelt å gi duoen spesialbehandling så de skulle velge Norge, motsatt av hva Manchester City-unggutten Bersant Celina har bestemt seg for å gjøre. Han dropper Norge og har nå spilt kamp for Kosovo.

  • Jeg tror du må sette det inn i et større perspektiv. Dette handler kanskje ikke bare om fotball, men handler om så mye mer. De har sterke familiebånd til Kosovo og er der på ferie også videre, sa Høgmo om Berisha-duoen.
Les også

«Tegnene på bedre tider for Norge er tydelige»

Mot Belgia viste iallfall lillebror Veton at han har noe å bidra med på landslagsnivå. Til daglig spiller han på annet nivå i Tyskland for klubber Greuther Fürth.

Han er også godt fornøyd med utbyttet av en uke med de beste fra Norge.

  • Jeg sitter egentlig igjen med veldig gode opplevelser. Jeg fikk debuten mot Portugal, og selv om det ble tremålstap var det stort å få debutere. Det er jeg veldig godt fornøyd med. I dag synes jeg at jeg gjør en god kamp og kronet den med scoring, sa han.

Kaptein Stefan Johansen kom og la armen sin rundt Veton Berisha, og ga uttrykk for hva han mente. – Du får bli hos oss, sa han og smilte godt.

Han omtaler Berisha-brødrene som «ydmyke gutter som jobber steinhardt for laget».

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene:

Publisert: