Martial sendte United til finale etter høydramatisk oppgjør

Selvmål, enorme sjanser og overtidsscoring på Wembley.

Anthony Martial (t.h) ble den store helten på Wembley. Her jubler han med Marcus Rojo og Antonio Valencia.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Everton — Manchester United 1-2

Det har vært en vanskelig sesong for Manchester United. Laget har slitt under ledelsen til Louis van Gaal, og ser i skrivende stund ut til å havne utenfor topp fire, og dermed stå uten Champions League-spill den kommende sesongen.

Men nå kan laget være på vei til sitt første trofé siden 2013, etter at de lørdag slo Everton 2-1 i semifinalen i FA-cupen. En sen scoring av Anthony Martial sendte United-supporterne til himmels, men Everton må konstantere at 2015/16-sesongen blir en gedigen skuffelse.

— Everton spilte veldig bra og hadde store muligheter. På ett sekund scorer Anthony Martial og så vinner du i siste minutt. Det er helt utrolig, sier Manchester United-keeper David De Gea til BBC.

Dette er veldig viktig for oss, supporterne og klubben, sier spanjolen.

I finalen venter vinneren av Crystal Palace og Watford, som møtessøndag.

Les også

Liverpool tapte viktige poeng: Rotet bort nok en tomålsledelse

United-dominans

Everton reiste til Wembley etter et ydmykende 4-0-tap for byrival Liverpool i midtuken. Blåtrøyene var et sørgelig skue også mot Manchester United, men fikk nesten en drømmeåpning.

Romelu Lukaku ble spilt gjennom, runder David De Gea og fikk avsluttet, men Wayne Rooney reddet ballen på streken. Noen minutter senere var Rooney regissør da Jesse Lindgard fikk en kjempemulighet, men kantspillerens avslutning ble reddet.

Les også

King og Bournemouth ble rundspilt på hjemmebane

Anthony Martial var frisk fra sin kantposisjon, og etter 20 minutter fikk franskmannen en god sjanse til å sende rødtrøyene i ledelsen.

Martial med stor sjanse etter 20 minutter, men blåste ballen over mål. 20-åringen dro seg fri i Everton-feltet, men avslutningen blåste han over.

Manchester United-spillerne jubler for Marouane Fellainis (i midten) 1-0-scoring på Wembley.

Etter 34 minutter var Martial nok en gang på farten. Hurtigtoget løp seg fri, men valgte denne gangen å spille fra seg ballen. Pasningen var perfekt, og tidligere Everton-spiller Marouane Fellaini gjorde ingen feil foran mål. Dermed sto det 1-0 til Manchester-laget.Belgieren har fått mye kritikk i United-drakten, men lørdag var han på rett plass til rett tid og sørget for omgangens eneste scoring.

Enorme Everton-sjanser

Manchester United var det klart beste laget før pause. Etter hvilen var Everton langt farligere, og etter en snau time fikk de blå fra Liverpool en kjempesjanse til å utligne da de ble tildelt straffe.

Les også

Liverpool-spiller suspendert etter positiv dopingtest

18 år gamle Timothy Fosu-Mensah felte Ross Barkley innenfor 16-meteren, og dommeren pekte korrekt på straffemerket. Fra 11 meter bommet Romelu Lukaku, etter en god redning av David De Gea.

Bare minutter senere fikk Everton nok en stor mulighet. Eks Manchester United-spiller Tom Cleverley fikk stå alene på bakre stolpe, men avslutningen gikk over.

Romelu Lukaku hadde mye å revansjere etter straffemissen. Etter 62 minutter fikk kraftspissen nok en mulighet, men belgieren headet over etter et innlegg fra venstresiden.

Klønete selvmål av Smalling

Så var det Manchester Uniteds tur. Marouane Fellaini var mannen bak 1-0. Etter 64 minutter var han uhyre nære å score igjen, men begge forsøkene hans ble stoppet — det andre med armen til Phil Jagielka.

Etter 75 minutter fikk Everton endelig uttelling, men de måtte ha hjelp av en motstander for å lykkes, da et hardt innlegg fra høyresiden klønete ble satt i eget mål av Chris Smalling.

Minutter senere kunne oppgjøret vært snudd på hodet. Ross Barkley skøyt fra god posisjon, og på returen fra David De Gea var Lukaku bare centimetre fra å sende Everton i føringen. Samme mann var nære igjen bare sekunder senere, men headingen fra god posisjon gikk like utenfor.

Med god uttelling kunne Lukaku hatt hat trick i den andre omgangen. Åtte minutter før full tid stormet Everton i angrep etter en feil av Uniteds målscorer Fellaini, men heller ikke denne gangen klarte den belgiske spissen å få ballen i mål.

Det så ut til å gå mot ekstraomganger, men to minutter på overtid sendte Anthony Martial supporterne til himmels. Franskmannen storspilte hele kampen, og ble til slutt den store helten da han sendte ballen i nettet alene med Everton-keeperen.

— Det er et tøft resultat å ta inn. Vi fortjente minst å få ekstraomganger, sier Everton-trener Roberto Martinez.

Kan Tottenham snappe ligagullet? Dette er ett av mange tema i ukens Aftenpodden Sport:

Publisert: