Chelseas ulykkesfugl hjalp Arsenal til finale

Chelsea-stopper Antonio Rüdiger var involvert i begge Arsenals mål.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

ARSENAL - CHELSEA 2–1 (2–1 sammenlagt)

To ganger var Rüdiger ufrivillig deltaker i flipperspill. Arsenal innkasserte gevinsten med 2-1-seier og plass i ligacupfinalen.

Etter fire uavgjorte kamper mellom lagene denne sesongen var det Arsenal som trakk det lengste strå og sikret finaleplass.

Les også

«Fotballprofessor» om lønningene i engelsk fotball: – Det er vanvittig, er det noe mer å si enn det?

– Vi spilte ikke bra i første omgang, men vi gjorde noen endringer i pausen, og i annen omgang var vi best, sa matchvinner Granit Xhaka i et intervju vist på Viasat 4.

Chelsea innledet best i onsdagens returkamp i semifinalen etter 0-0 i den første kampen på Stamford Bridge. I det sjuende minutt ble Arsenal-forsvarerne rundingsbøyer i et flott Chelsea-angrep i raske trekk.

Pedro, som allerede hadde fått en hodescoring annullert for offside, sto for det målgivende gjennomspillet til Eden Hazard, som alene med keeper sendte ballen i mål bak David Ospina.

– Vi ga dem for mye respekt og hadde for store avstander, sa Arsène Wenger om hjemmelagets inngang i kampen.

Arsenals Lacazette og Rüdiger i tett duell i onsdagens kamp.

I mål via tre hoder

Det så vanskelig ut for Arsenal, men i det 12. minutt hadde laget alle marginene på sin side.

Nacho Monreal fikk stå med begge beina på bakken og nikke på et hjørnespark fra Mesut Özil, men ballen ville neppe gitt keeper Willy Caballero store problemer om den ikke hadde truffet hodet til først Marcos Alonso, så Rüdiger.

Les også

Tysk kamp ble avbrutt: Trener sendt til sykehus med ambulanse i pausen

De raske retningsendringene satte keeperen helt ut av spill, og dermed var man like langt.

Chelsea fortsatte å skape mest mot et Arsenal-lag som slet med å finne sin vanlige flyt i angrepsspillet, men det skulle bli hjemmelaget som fikk den avgjørende scoringen, og igjen med Rüdiger som uheldig bidragsyter.

Nacho Monreal og Shkodran Mustafi feirer Arsenals utligning.

Xhaka avgjorde

I det 60. minutt satte Alex Iwobi opp Granit Xhaka, som spilte Alexandre Lacazette fram på høyresiden. Hans innlegg traff hælen til Rüdiger og endret retning. De andre Chelsea-forsvarerne ble lurt, men det ble ikke Xhaka, som møtte ballen i feltet og lurte den inn i hjørnet med en utsøkt utsideavslutning.

– Jeg er skuffet over resultatet. Vi ville til finale, men vi var uheldig ved scoringene, med baller som endret retning, sa Chelsea-manager Antonio Conte.

Les også

Leeds snur - denne logoen forkastes

Chelsea trykket desperat på for utligningen som ville gitt ekstraomganger og eventuelt bortemålsseier etter 120 minutter, men det var Arsenal som skapte de største sjansene på kontringer.

I en sesong med mange nedturer kunne Arsène Wenger og hans menn juble for en stor triumf. 25. februar spiller Arsenal ligacupfinale mot Manchester City på Wembley.

Publisert: