Derfor er Granåsen ett steg nærmere VM

Trønderne beviser at de kan lage folkefest i Granåsen. VM-kandidaten viste seg fra sin beste side tirsdag og onsdag denne uka.

KJEMPESTEMNING: Trønderne fylte Granåsen under verdenscuprennene i hopp og kombinert. Nå drømmes det om mer fest.
  • Line Pevik
Publisert: Publisert:
  • At det er nærmere 3 000 tilskuere til et kombinerthopprenn klokken ett på en onsdag formiddag, er nesten litt unikt i seg selv, sier styreleder i Granåsen aktivum, Arvid Wisløff.
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Arrangørene i Granåsen er godt fornøyd med to dager med konkurranser i hopp og kombinert. Wisløff trekker frem et tettpakket program med vidt spenn fra Youth cup og opp til verdenseliten som et pluss.

  • Det har vært full pakke begge dagene. Vi er glade for at vi får lov til å arrangere, og at vi får det til med all logistikken, sier han.
Les også

Tør vi stole på vår mann i FIS?

Les også

Slik skal Trondheim vinne VM-kampen

Over 20 000 tilskuere

Styrelederen forteller at de hadde et mål om at 20 000 tilskuere skulle ta turen til Granåsen. Totalt for de to konkurransedagene har de nådd det målet.

  • Begge dagene totalt er vi godt over 20 000 besøkende. Cirka 16 000 tilskuere på onsdag er veldig bra, sier han.

I tillegg har rundt 1500 skolebarn vært på arenaen onsdag, med eget opplegg og læringsprogram. Elever fra 17 forskjellige skoler deltok på ulike aktiviteter, der de blant annet fikk prøve seg som journalister under barnas pressekonferanse.

  • Hele landslaget stilte opp, noe som var veldig artig, sier Wisløff.

Styrelederen trekker også frem de rundt 700 frivillige som har jobbet under arrangementet.

  • Uten de smilende glade frivillige hadde ikke dette vært mulig, medgir han.
Les også

Skipresidenten: - Beste siden ski-VM

Les også

Kombinertgjengen vil være med på norsk hoppuke

Rekordhøyt forhåndssalg av billetter

Foreløpig har ikke arrangørene fått (helt oversikt over det totale) talt opp billettsalget, men et stort forhåndssalg vitner om gode tall.

  • Vi har aldri opplevd et så høyt forhåndssalg tidligere, med 2-3000 billetter solgt allerede før arrangementet startet, sier Wisløff.

Hovedsponsor DNB hadde 5000 billetter på sin konto. Disse ble revet vekk. I tillegg er arrangørene avhengige av å gi en del gratisbilletter til både lag og organisasjoner.

  • I år har vi hatt med en gjeng asylsøkere fra Sandmoen mottak, noe som er en flott måte å integrere kultur og skisporten på, sier Wisløff.

Positivt for VM-søknad

Wisløff mener at ukas arrangement viser Granåsen fra sin beste side, også med tanke på søknaden om VM i 2021. - Vi hører fra utøvere og trenere fra både Norge og andre nasjoner at de gleder seg til å komme til Granåsen, og vi føler at vi har fått vist at vi er en god søker for kommende VM disse to dagene.

Det har vært kø for å komme inn i Granåsen i dag, og styrelederen beklager at noen måtte vente. Men han legger vekt på at det er bra at det kommer så mange tilskuere.

  • Jeg tror det trønderske publikumet liker en god vinterfest, og i disse dagene har vi fått vist at vi klarer å samle et stort publikum som skaper en utrolig god stemning. En fordel for Granåsen er at arenaen er så tett på byen, noe som gjør det lettvint for publikum, sier han.
Publisert: