Ranheim tapte stort på bortebane: – Det er fullstendig piss. Verste jeg har vært med på

Ranheim ble rundspilt av Sarpsborg 08 og lå under 3–0 til pause. Det fikk kaptein Mads Reginiussen til å tenne på alle plugger.

 • Robin Andersen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

SARPSBORG - RANHEIM 4–1

Ranheim har i det siste spilt en rekke svake bortekamper, men mot Sarpsborg 08 leverte de årsverste i første omgang. Et brennhett hjemmelag anført av Rashad Muhammed herjet med trøndere i feriemodus og ledet 3–0 til pause. Til slutt vant Sarpsborg 4–1 mot Ranheim.

Men i 1. omgang ble Ranheim rundspilt etter alle kunstens regler. De skapte ingen sjanser, mens Sarpsborg skapte tosifret og overkjørte gjestene fra Trondheim.

SLAKT: Mads Reginiussen (i midten) var mildt sagt forbannet over at det sto 3–0 til Sarpsborg til pause. I pauseintervjuet slaktet han eget lag.

– Dette var fullstendig piss av oss. Det er det verste jeg har vært med på. Det er fullstendig slakt, sa en flyforbannet Mads Reginiussen til Eurosport i pausen.

– Vi har dritet oss ut på bortebane før, og bestemte oss for å spille en god bortekamp før vi startet. Også leverer vi det her…, sier han oppgitt, før han la til at de måtte opp 500 hakk i 2. omgang.

– Dette er årsverste så langt, sa Ranheim-trener Svein Maalen i pausen.

Etter kampen husket ikke Reginiussen mye av det som skjedde i hvilen.

– Det smalt greit i garderoben. Det var en mørk 1. omgang og vi ødela for oss selv, sa altaværingen.

DEPPER: Michael Karlsen depper etter Sarpsborg-scoring.
Les også

Ranheim-treneren skadet seg i sykkelvelt: - Nå blir jeg handikappet i noen uker

Pangstart for hjemmelaget

Første mulighet til Sarpsborg 08 kom etter fem minutter spilt. Patrick Mortensen spilte ut til høyrekant Ole Jørgen Halvorsen. Han svingte ballen i farlig område i feltet, men ingen med blå drakt nådde innlegget. Det var dog bare en forsmak på hva som ventet.

For minuttet senere sto det 1-0 til Sarpsborg 08. Rashad Muhammed driblet vekk Aleksander Foosnæs og fikk lagt inn på nærmeste stolpe. Der dukket Kristoffer Zachariassen opp og løftet ballen i en bue over Even Barli i buret.

Den scoringen var alt annet enn ufortjent. Geir Bakkes menn gikk ut i hundre i starten og hadde fullstendig kontroll på oppgjøret. Ranheim så ut som de allerede hadde tatt ferie.

TUNGT: Her henter keeper Even Barli ballen ut av nettet. Det måtte hangjøre fire ganger. Christian Eggen Rismark fortviler.

Muhammed, som var et uromoment hele omgangen, herjet med Ranheims venstreback Foosnæs. Den lynraske franskmannen driblet Foosnæs på rumpa, før han la inn nok et innlegg i boks. Denne gang var det talentet Tobias Heintz som fikk muligheten, men skjøt ballen like over.

Minuttet etter var det nok en gang brennhete Muhammed på farten. Denne gangen prøvde han selv med en lur avslutning, men Barli fikk akkurat foten på ballen og forhindret 0-2.

Les også

«Bajasen» Botheim fikk egen sang før Bendtner og Jensen: – Jeg og fansen skal ha det mye gøy sammen

Kanonkule

33 minutter spilt og hjemmelaget doblet ledelsen på særdeles vakkert vis. Amin Askar løp forbi Ranheim-kaptein Mads Reginiussen og ladet skuddfoten. Backen fikk drømmetreff og ballen gikk som en kanonkule i tverrliggeren og ned i nettmaskene. Suspenderte Kristoffer Løkberg på stadion gjemte bare ansiktet ned i Ranheim-drakta.

Maalen så seg nødt til å gjøre grep og gjorde et bytte. Sondre Sørløkk, som fikk sjansen for Løkberg, ble ofret minuttet etter scoringen til fordel for Simen Sandmæl.

JUBEL: Her feirer Sarpsborg et av sine fire scoringer mot Ranheim.

Rett før hvile banket Ole Jørgen Halvorsen til fra fin posisjon utenfor 16-meteren, et forsøk som barberte stolpen. Men høyrekanten skulle rekke å få seg en scoring før pausesignalet.

Muhammed løp seg foran Christian Eggen Rismark etter en god stikkpasning. Midtstopperen så ingen annen mulighet enn å takle franskmannen i boksen. Soleklart straffespark.

Halvorsen tok ansvar og plasserte den utagbart i hjørnet. 3–0 til pause, og Ranheim hadde en stor jobb foran seg i 2. omgang.

Redusering til ingen nytte

Etter pausepraten så Ranheim ut som et helt annet lag. Først fikk midtstopper Kvande gyllen sjanse til å redusere, men skuddet hans fra femmeteren ble blokkert.

Men Svein Maalens menn hadde mer på lager. Øyvind Storflor la et perfekt innlegg i boks. I feltet headet innbytter Simen Sandmæl inn 1–3 og tente dermed et lite håp for poeng hjem til Trøndelag.

REDUSERING: Mads Reginiussen og Simen Sandmæl feirer 1–3 rett etter hvilen. Dessverre økte hjemmelaget til 4–1 like etterpå.

Det håpet døde ut kun få minutter senere. Muhammed ble spilt alene gjennom og løp fra Ranheim-forsvaret. Alene med Barli rakk han en touch før keeperen felte kampens gigant i boksen. Nytt straffespark til hjemmelaget, og Halvorsen var like sikker som i 1. omgang. Dermed 4–1 til Sarpsborg.

Det var nok den berømte spikeren i kista, for da gikk lufta ut av Ranheim-spillerne. Resten av kampen ble en ren transportetappe for hjemmelaget, som cruiset inn til en veldig fortjent 4–1-seier mot et særdeles tamt Ranheim.

Reginiussen tok seg tid til en prat med Eurosport etter kampen også.

– Jeg husker ikke så mye i pausen. Det smalt greit i garderoben. Det var en mørk 1. omgang og vi ødela for oss selv. Heldigvis kom vi ut som et helt annet lag i 2. omgang, sier kapteinen, som gleder seg til ferie.

– Vi trenger nok litt fri og komme vekk fra hverandre. Jeg tror det blir viktig å få slappet av en stund og holde formen ved like.

Publisert:
 1. Mads Reginiussen
 2. Svein Maalen
 3. Sarpsborg 08
 4. Amin Askar
 5. Ranheim IL

Mest lest akkurat nå

 1. Den flotte gården er som hentet ut fra et norsk folkeeventyr

 2. Ekteparet våknet midt på natten av at en mann sto over dem. I hånden hadde han en øks. Etterpå ville voldsmannen skyte Roald Berntsen

 3. Disse seks er skremte og sjokkerte. Nå ber de politikerne skifte kurs

 4. Testet positivt? Dette gjør du

 5. – Trist for supporterne

 6. – Det er broilerne som styrer best