Legendens triste avslutning på Chelsea-karrieren: - Satt og stirret ut i luften

John Terry fikk ikke avlutningen han ønsket på en karriere rik på store triumfer, nedturer og skandaler.

John Terry fikk en trist slutt på sin Chelsea-karriere.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

«Alle» mener han er Chelseas største kaptein i historien. Sånn sett ble det en stusselig slutt på den blå karrieren til John Terry da han tuslet av banen like før kampen var slutt på Stadium of Light lørdag.

Det andre gule kortet for dagen sørget for det andre røde kortet for sesongen. Den altfor sene taklingen fører dermed til at Terry må stå over de to siste kampene for sesongen.

Han har fortsatt ikke fått noe tilbud om ny kontrakt med Chelsea, og dermed tyder alt på at 35-åringen har spilt sin siste kamp for klubben han har vært i siden midten av 1990-tallet.

Satt bare og stirret ut i luften

John Terry får det røde kortet.

Når den nykronede mesteren, Leicester City kommer til Stamford Bridge førstkommende lørdag, får ikke Terry være på banen. Han får ikke den siste kampen foran sine supportere. Han får ikke det farvelet som han gjerne skulle hatt.— Jeg har ikke snakket med John enda, men du kan jo tenke deg hvilket humør han er i. Han satt bare og stirret ut i luften, sa manager Guus Hiddink etter kampen ifølge ESPN.

Manageren forteller om en kaptein som har levert alt på trening den siste tiden, etter at en akillesskade har holdt ham ute av spill en stund.

Hiddink antydet at dommeren hadde vært for impulsiv da han dro opp kortet, og mente han sto for nær situasjonen.

Han sier det selvsagt er trist om dette blir enden på Chelsea-visen for Terry.

— Vi vet ikke alt om hva fremtiden bringer, men det er veldig trist at vi ikke har ham tilgjengelig til kampen mot Leicester, sier Hiddink ifølge The Guardian.

Chelsea-tapet kan avgjøre bunnstriden:

Les også

Sunderland med livsviktig seier, sendte Newcastle nærmere stupet

Mange kontroverser

Helt siden han kom til klubben som junior i 1995 har Terry vært Chelsea-spiller (med unntak av seks kamper for Nottingham Forest på lån i 2000).

Fire ganger har han ledet laget til Premier League-tittelen, en gang har han jublet for pokalen i Champions League.

Likevel, John Terry kommer kanskje likevel til å bli husket vel så godt for de mange feilene og skandalene. Sånn sett var kanskje det røde kortet og sistekampen på Stamford Bridge som aldri blir noe av også et passende bilde på en sportslig sett veldig suksessrik karriere.

Endelig mester. John Terry med Mesterliga-trofeet. Finalen mot Bayern München fikk han imidlertid ikke spille.

For:

  • Da John Terry skulle avgjøre Champions League-finalen i 2008 fra straffemerket skled han. Med scoring ville Chelsea blitt mestere. I stedet fikk Manchester United en ny mulighet, og vant. Senest i fjor fortalte han om hvordan episoden fortsatt hjemsøker han et par ganger i året.
  • Da Chelsea omsider tok den største og viktigste pokalen i klubbfotballen, var John Terry suspendert. Han fikk ikke spille Mesterliga-finalen, og så den fra sidelinjen i dress. Da pokalen skulle feires løp han ut på banen til lagkameratene, men nå i spillerdrakt. Kritikerne mente at han i stedet stjal oppmerksomheten fra dem.
  • Han ble kåret til «Dad of the year» i England i 2009, kanskje på grunn av imaget han hadde bygget opp gjennom et portrett i The Guardian om at han aldri kom til å være utro mot konen. Det var før han ble tatt på fersken etter en sex-økt med en tenåringsjente i sin luksusbil. Det var før en affære med kjæresten til tidligere lagkamerat Wayne Bridge ble en stor sak i engelske medier.
  • Det var til tross for at han ble bøtelagt fordi han i fylla hånet amerikanske turister på Heathrow få timer etter terrorhandlingene i New York 11. september 2001. Det var før politiet i 2011 startet etterforskning av ham på grunn en rasistisk melding til Anton Ferdinand under en Premier League-kamp. Han ble ikke funnet skyldig på grunn av bevisets stilling i retten. Det engelske fotballforbundet straffet ham likevel med fire kampers karantene, og over 2,5 millioner kroner i bot. Saken ble ekstra pikant på grunn av at Anton er lillebror til Terrys mangeårige midtstoppermakker på det engelske landslaget, Rio Ferdinand. Det endte i full konflikt mellom de to.

Chelsea vil nok uansett finne en måte å hedre sin mangeårige kaptein på. Terry har i tillegg til 703 kamper for Chelsea også 78 for det engelske landslaget.

14 store titler har det blitt i Chelsea-tiden, det er det ingen i klubbens historie som er i nærheten av å kunne slå.

Det tok av i Leicester lørdag:

Publisert: