Kalla tror hun slipper å møte Bjørgen: - Det blir vanskelig for henne

Svensken er usikker på venninnens comebackambisjoner denne sesongen.

Charlotte Kalla og Marit Bjørgen er både rivaler og nære venninner.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Den norske dominansen i distanserennene i langrenn har vært tilnærmet total denne sesongen, og på seierspallen i Tour de Skis kvinneklasse sto det tre løpere i rødt, hvitt og blått.

Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng var alle foran fjerdeplasserte Charlotte Kalla opp den siste monsterbakken, og den triple seieren kom til tross for at fjorårsvinner Marit Bjørgen satt hjemme i Norge med sin nyfødte sønn på fanget.

Kalla er nær venn av både Johaug og Bjørgen, og har tidligere uttalt hvor mye hun gleder seg over Bjørgens nye mammarolle.

Tirsdag meldte NRK at Bjørgen allerede er i gang med å gå på ski igjen etter fødselen 2. juledag. Underveis i graviditeten var det snakk om at gullgrossisten tenkte på å gjøre konkurransecomeback allerede denne sesongen.

Det tror imidlertid ikke Kalla at kommer til å skje.

— Det tror jeg kommer til å bli vanskelig for henne. Verdenscupavslutningen er jo i Canada, og den kommer allerede i midten av mars. Jeg tipper at Marit har et lengre perspektiv enn som så, sier hun til Expressen.

Det er tette bånd i skiverden:

Les også

Johaug om vennen og rivalen: - Jeg lider sammen med henne

Trente helt frem til fødselen

Til den svenske avisen uttrykker hun samtidig at det er veldig gledelig at Bjørgen er i så fin form at hun allerede kan begynne å bevege seg rundt på ski og legger til at det jo ikke er noe man kan ta for gitt etter en fødsel.

VETERAN: Åtte år er gått siden Charlotte Kalla sjokkerte langrennspublikummet med å vinne Tour de Ski.

Kalla bet seg også merke i at Bjørgen holdt treningen i gang nesten helt frem til fødselen.Til NRK sa Egil Kristiansen denne uken at Bjørgen hadde vært ute noen turer og luftet seg på ski.

— Jeg vet ikke om vi kan kalle det trening. Det er i hvert fall ikke toppidrettstrening. Men hun har begynt å røre seg, sa landslagstreneren da.

Når et eventuelt konkurransecomeback kan skje har de foreløpig ikke diskutert. Kristiansen legger til at akkurat nå er det andre oppgaver som har større prioritet hos den nybakte mammaen.

Har du fått med deg denne?

Les også

Russisk skipresident angriper norske astmatikere: - Irriterende

Planla tidlig comeback

I september utelukket ikke skidronningen at hun allerede i mars kan være tilbake på startstreken i et skirenn.

Like etter fødselen sa Kristiansen at det fortsatt var planen.

– Jeg tror hun begynte å bli litt utålmodig nå på slutten. Planen er fortsatt at hun kanskje kan gå noen renn i slutten av februar eller starten av mars.

Oppkalt etter luer og gensere

Til Aftenposten avslørte samboer Fred Børre Lundberg at de hadde bestemt seg for å kalle sønnen Marius, og at avgjørelsen hadde en noe spesiell bakgrunn.

— Vi fikk veldig mange strikkede plagg i posten. Det var gensere, luer og votter, og vi så at mye av det hadde Marius-mønster. Navnet måtte bli Marius, sa Lundberg.

Foreldrene har også bestemt seg for at sønnen skal skjermes for mediene.

Mange har lest disse sportssakene de siste dagene:

Les også

Tennisstjernen fikk kvinnelig trener. Da merket han en stor forandring fra kritikerne.

Les også

Lundekvam er ferdig i TV 2 og har fått sparken som trener

Les også

Jansrud: - De rister litt på hodet av oss

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Aksel Lund Svindal og andre sterke, fryktløse norske utøvere hylles:

Publisert: