Lagerbäcks beskjed til Ødegaard: – Det er ikke aktuelt nå

Martin Ødegaard får ikke drømmerollen på landslaget.

Lars Lagerbäck var fornøyd med det Martin Ødegaard leverte på landslaget i vår, men vil ikke gi ham drømmerollen på landslaget.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

ULLEVAAL STADION: Tirsdag presenterte Lars Lagerbäck troppen som skal opp mot Kypros og Bulgaria i Norges to første kamper i Nations League.

Martin Ødegaard var ett av de 23 navnene på svenskens liste, selv om 19-åringen var en av tre midtbanespillere hvor Lagerbäck hadde merknaden «lite spilletid så langt i sesongen».

Ødegaard spilte sine første minutter som innbytter for sin nye klubb, Vitesse i helgen. En av hovedgrunnene til at han valgte utlån til nederlenderne var trenerens plan om å bruke ham i «tierrollen».

– Jeg kan spille i forskjellige posisjoner, men det er der jeg trives best. Det er der man får mest ballkontakt og har flest alternativer, forklarte han til Aftenposten.

Den rollen kan han foreløpig se langt etter på landslaget.

– Nei, det er ikke aktuelt nå, sier Lagerbäck etter uttaket. For ham er Ødegaard aktuell som kantspiller.

Det står i motsetning til sportsdirektør Marc van Hintum i Vitesse.

– Det vi forventer er at han skal være vår tier. At han sørger for at laget blir mer kreativt og scorer mål og gir assists, fordi det er det en nummer ti gjør, sa han i helgen.

Les også

Ødegaard om egen utvikling: – Jeg hadde vel fortsatt vært ung om jeg debuterte i Tippeligaen nå

Martin Ødegaard debuterte søndag for Vitesse.

Derfor tenker Lagerbäck som han gjør

Lagerbäck sier imidlertid at det kan bli aktuelt å gjøre Ødegaard til playmaker sentralt i banen ved en senere anledning.

– Ja, for han er en fantastisk fotballspiller. Han er teknisk og legger ned en stor jobb. Det er fullt mulig, hvis du klarer å finne en balanse i laget, sier svensken, som sier det er flere taktiske hensyn som da må vurderes.

– Som hvordan vil du bruke backene i samspill med midtbanespillerne. Hvis du har en mer defensiv kantspiller, kan du bruke en mer offensiv Ødegaard sentralt i banen. Men slik troppen ser ut i dag, er han først og fremst aktuell som kantspiller, sier Lagerbäck.

Det å spille med to rene spisser er en viktig del av hans fotballfilosofi.

– Så lenge det er 10–12 land som er bedre enn oss, så foretrekker jeg det. Med alle testene jeg har gjort med underdog-lagene som jeg har trent, så mener jeg fordelene er størst da.

Les også

Han har herjet i Eliteserien, men Håland ble ikke tatt ut i Lagerbäcks tropp

Lars Lagerbäck presenterte tirsdag troppen som skal spille høstens første kamper for Norge.

Mener Ødegaard leverte bra i vår

Etter forrige sesong ble det snakket mye om at Ødegaard ikke leverte nok scoringer og målgivende pasninger i Heerenveen.

– Jeg har snakket om mål og assists. Jeg vet at jeg skaper mye utenom det, så jeg håper at jeg også får bedre uttelling på den biten, sa Ødegaard i helgen.

Lagerbäck var godt fornøyd med det spilleren leverte på landslaget i vår.

– Han er en intelligent spiller og person, så han har lett for å forstå. Rent taktisk synes jeg han gjorde det kjempebra. Jeg synes han kan bli enda mer effektiv, og at han med sine kvaliteter skal våge å passere motstanderne enda mer «i dypet». Han kan også våge å være enda mer direkte i pasningsspillet. Så er det de tingene han snakket om i Heerenveen, å bli enda mer effektiv.

Publisert: