FIFA advarer gigantene: Truer med utestengelser

Det har lenge vært spekulert i at storklubber i Europa ønsker å opprette en egen superliga. Nå truer FIFA med å utestenge spillere og lag som deltar i en slik turnering.

ADVARES: Liverpool og Manchester United er to av klubbene som har vært nevnt som deltagere i en mulig europeisk superliga. Nå trues de av FIFA.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Det går frem av en uttalelse fra FIFA, signert av FIFA-president Gianni Infantino og lederne av de kontinentale fotballforbundene.

«FIFA og de seks kontinentale forbundene vil nok en gang gjenta og sterkt understreke at en slik konkurranse ikke vil bli anerkjent. Enhver klubb eller spiler som deltar i en slik konkurranse, vil derfor ikke få delta i noen konkurranser organisert av FIFA eller de kontinentale fotballforbundene», heter det i uttalelsen.

FIFA arrangerer VM og klubb-VM, mens de kontinentale forbundene står bak for eksempel EM og Champions League/Europa League her i Europa.

– Vi synes absolutt at det er på sin plass. Dette er turneringer som er viktig for fotballen i Europa, og da er det viktig at de beste lagene er med for å skape interessen som er. Vi er positive til at UEFA stiller slike krav, sier Ole Erik Stavrum, daglig leder i Molde.

– Det er sikkert et skremmeskudd, antar han.

VG har tidligere skrevet om hvordan de største klubbene i Europa har sett på mulighetene for å lage en superliga på tvers av nasjonene. Giganter som Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United, Bayern München, Juventus, Chelsea, Arsenal, PSG, Manchester City, Liverpool og AC Milan har vært involvert.

MAKTKAMP: Gianni Infantino er leder av FIFA, mens Florentino Pérez er president i Real Madrid.

Sky Sports skrev i høst at flere av de største engelske klubbene deltok i samtaler om en ny superliga.

Josep Maria Bartomeu, som gikk av som Barcelona-president i høst, sa for noen måneder siden at Barcelona hadde akseptert å delta i en europeisk superliga. Han sa at en slik turnering vil sikre klubbens økonomi å vokse.

Les også

Ekspert tror mest på Real Sociedad-retur: – Han vil komme til åpne armer

Moldes Stavrum ser ikke for seg at avstanden til de største klubbene og nasjonene blir noe mindre.

– Vi ser at det blir vanskeligere og vanskeligere å henge med. Det har vært en markant økning i forskjellene de siste åtte-ti årene. I denne settingen er vi små, men vi hører at større nasjoner som Belgia og Nederland føler at det blir vanskeligere de også, sier Stavrum.

Publisert: