Kristoff på offensiven: – Kan tukte alle i en avslutning

Etter en tung start på klassikersesongen tror Alexander Kristoff han kan bite godt fra seg i søndagens Flandern rundt. Det er et ritt han har gode minner fra.

Alexander Kristoff er klar for å jakte på topplasseringer i Flandern rundt.
  • NTB-Oddvar Sagbakken Saanum
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

I 2015 ble han første og til nå eneste norske vinner av det belgiske monumentrittet. Han har i tillegg flere topp-fem-plasseringer, og han er blitt treer de to siste sesongene.

– Jeg tror jeg har gode muligheter. Jeg har masse god topp-fem-statistikk, men blir overrasket om jeg slår de beste, selv om (Mathieu) van der Poel og (Julian) Alaphilippe så litt tunge ut onsdag. Wout Van Aert har derimot ikke vist svakhet, sier Kristoff til NTB.

– Det blir vanskelig å vinne, men jeg har tro på et godt resultat.

Les også

Sykkelklassikeren koronautsatt: – Veldig synd, men ikke overraskende

Det siste lille

Rogalendingen har slitt med sykdom etter Paris-Nice i starten av mars, mens sier det startet å løsne litt i Gent-Wevelgem sist helg.

– Jeg følte meg ganske bra onsdag, ikke helt på topp, men bedre enn tidligere. Jeg er blitt bedre og bedre. Jeg håper på det siste lille til søndag.

Onsdag endte han på sjetteplass i Dwars door Vlaanderen. Det skjedde etter at han måtte reise seg opp de siste meterne i kampen om andreplassen.

– Onsdag følte jeg meg også bra i spurten. Da fikk jeg radioen i hjulet, som jeg tror tok fra meg en tredjeplass. Jeg følte jeg hadde en god spurt, sier Kristoff.

Les også

Kristoff måtte vrake suksessformelen: – Vinner jeg i år, blir den vraket for alltid

Les også

Mindre trening gir større usikkerhet for Kristoff

– Kan tukte alle

Han har ved en rekke anledninger vist at det er få i verden som kan slå han i en spurt etter lange, tunge dager på sykkelen.

– Jeg tror jeg kan tukte alle i en avsluttende spurt. Men man vet aldri, man kan få krampe de siste 50 meterne.

33-åringen peker på at det ofte vil kunne gå litt større grupper underveis. Han vil kanskje prøve å henge seg på hvis muligheten åpner seg.

– Jeg må bare være offensiv. Det blir jo å prøve å komme i forkant av de beste. Har jeg et minutt på de best inn i de siste bakkene henger jeg med.

– Men du må være heldig for å være med i riktige angrep.

Les også

Kristoff om sykkelframtiden: – Kanskje min siste kontrakt

Sven Erik Bystrøm (t.v.) blir en joker i Flandern rundt. Her er han avbildet med lagkamerat Alexander Kristoff etter NM-gullet på fellesstarten i 2020.

– Blir giftig

Kristoff deler i UAE-laget kapteinsrollen med Matteo Trentin, som kommer til Flandern rundt med en fersk tredjeplass i Gent-Wevelgem i bagasjen.

Italieneren mener laget kommer inn i årets andre sykkelmonument med god moral og selvtillit.

– Jeg er i god form, og de andre gutta blir også sterkere utover klassikersesongen. Bystrøm var med i utbruddet med meg sist helg, og vi vet alle hva Kristoff kan være kapabel til å gjøre i et ritt som Flandern. Jeg tror mulighetene våre er gode, sa italieneren til Cyclingnews tidligere i uka.

– Alex viste takter i onsdagens ritt. Jeg føler han blir giftig, sier Sven Erik Bystrøm til NTB om sin norske lagkamerat. Han er lagets joker i søndagens ritt.

Les også

Avis: Paris-Roubaix utsatt – nedtur for Kristoff

Endrede planer

Med Paris-Roubaix flyttet til høsten blir det en litt annerledes avslutning på vårsesongen for Kristoff. Han vil i stedet erstatte Fernando Gaviria i GP Scheldeprijs kommende onsdag.

– Jeg synes det er dumt for min egen del. Formen blir bedre og bedre. Det er dumt om formen kommer og jeg ikke får kjøre i Roubaix.

I utgangspunktet skal Tour de France være neste viktige punkt på Kristoffs kalender, men Gavirias skade kan føre til at han i stedet tar colombianerens plass også i Giro d’Italia.

– Jeg er egentlig satt opp til å kjøre Touren, men vi har regjerende sammenlagtvinner (Tadej Pogacar), så jeg synes det er rart å ikke satse 100 prosent på ham, sier Kristoff, som understreker at dette først og fremst er noe han har tenkt på selv.

Høstdobbel

Kristoffs virkelige store mål i årets sesong etter Flandern rundt blir høstens VM (26. september) og Paris-Roubaix.

VM går i Leuven i Flandern, og har en løypeprofil som kan minne om de klassiske belgiske brosteinsklassikerne.

– Jeg satser på å komme i form til da. De rittene er de store målene i høst, forteller Kristoff.

Publisert: