Hareide er på spillerjakt: – Vi har vært helt på tannkjøttet

TRONDHEIM (VG) Rosenborg-trener Åge Hareide jakter ikke bare på gruppespillet i Conference league. Han jakter også nye spillere.

SEIERSGLISET: Åge Hareide (to f.v.) kostet på seg et smil etter torsdagens seier mot islandsk motsand.
Publisert: Publisert:

Rosenborg vant overbevisende 4–1 mot islandske Hafnarfjördur etter en tam førsteomgang torsdag. Nå er laget klart for 3. runde i Europa Conference League-kvalfiseringen.

– Vi håper vi kan nå gruppespillet. Det er en fin arena for å bygge et lag. Det kan også være tid til å få tilbake spillere, som Markus Henriksen, og få inn nye. Det trenger vi, sier Hareide til VG.

Har hentet unge spillere

Denne uken ble det klart at Rosenborg har signert midtbanespiller Olaus Skarsem (23) fra Kristiansund, og angrepsspiller Noah Holm (20) fra portugisiske Vitoria SC.

– Skarsem er klar til å spille. Når det gjelder Noah Holm så handler det om å få spilletillatelse fra det portugisiske forbundet. Jeg håper de har søndagsåpent, for da får vi han også klar. Det trenger vi virkelig, sier Hareide.

– Kan du beskrive Holm?

– Han er en hardtarbeidende, ung kraftpakke. Han er både nåtidens og fremtidens mann, og vi forsøker å gjøre oss litt yngre etter å ha henta mange erfarne spillere den siste tida. Det er en viktig signatur for Rosenborg. Nå er han 20 år, og kan han være her noen år så kan han markere seg. Hvor raskt han kan bidra, vet jeg ikke; på grunn av karantene har han ikke trent med oss. Så det får vi se på.

Les også

Sambatakter av Rosenborg. Nå venter slovensk motstand

Vil hente flere

I tillegg er reservekeeper Julian Faye Lund på vei tilbake fra utlån til Ham-Kam. Hareide er klar på at Rosenborg kommer til å hente flere spillere, ikke minst på grunn av skader på flere sentrale spillere, samt salget av toppscorer Kristoffer Zachariassen.

– Jeg ser ikke bort fra at det blir flere signeringer i august. Det er en kontinuerlig prosess som vi aldri blir ferdig med. Vi har spillere som er inne i sitt siste kontraktsår, og vi har vært helt nede på tannkjøttet med tanke på tropp. Vi har faktisk slitt med å sette opp fem mot fem på trening, sier Hareide.

Nå venter slovenske Domzale i tredje kvalifiseringsrunde. Kampene spilles 5. og 10. august. Med seier der, er det kun ett hinder som gjenstår før Rosenborg eventuelt er kvalifisert for første utgave av Conference League.

– Kommer vi oss til play-off og inn i overgangsvinduet, så kan vi forsterke laget , så det er vanskelig å svare på hvor mange nye signeringer det er snakk om.

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK
 3. Norsk fotball

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Sjekk når stormen treffer Rogaland

 2. Uværet skaper trøbbel i trafikken: Ferjene over Boknafjorden innstilt

 3. Han forsøker å forstå hvorfor morfaren var nazist

 4. Følg uværet direkte via webkamera

 5. Gran Canarias nest største by går under turistradaren

 6. Tre har falt over hjullaster