Viking fikk en herlig avslutning i eliteserien

Mathias Bringaker ble den store helten med sine to scoringer, og sørget for at Viking avsluttet sesongen med seier i sine to siste hjemmekamper i eliteserien.

 • Svein Hagen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Viking – Stabæk 2-0:

Stavanger: Allerede etter fem minutter viste Zymer Bytyqi seg fram på venstresiden og holdt lekestue med et par Stabæk-forsvarere. Han fikk også sendt av gårde et godt skudd, men dessverre rett i fanget på Stabæks keeper.

Kvarteret ut i den første omgangen fikk Stabæk den aller første store målsjansen i kampen. Boli var plutselig alene med keeper, men skjøt håpløst utenfor fra kort hold.

Etter 18 minutter måtte midtstopper Andreas Nordvik forlate bane med skade, han ble erstattet Sime Gregov. Like etter var Viking veldig nære på å ta ledelsen da Mathias Bringaker fikk en kjempemulighet inne i feltet, men han traff ikke godt nok og det ble en enkel oppgave for keeper.

Les også

Aalesund rykket etter høydramatisk nedrykksthriller

Bringaker sendte Viking i ledelsen

25 minutt ut i omgangen sendte Mathias Bringaker Viking i ledelsen. Julian Ryerson sendte en perfekt ball i bakrom som Bringaker startet helt korrekt på. Han sniker seg inn bak rykken til Jeppe Moe og kommer alene med Stabæks keeper, elegant kippet han ballen over keeper og inn i nettmaskene.

Bare noen minutter senere var samme Mathias Bringaker bare et dårlig mottak fra å få en ny stor mulighet. Men ballen trillet bare over dødlinjen.

Mathias Bringaker ble den store helten søndag kveld.

I siste ordinære spilleminutt av den første omgangen, fikk Andre Danielsen en god mulighet til å øke Vikings ledelse. Men skuddet gikk dessverre over tverrliggeren.

Viking kunne gå til pause til solid applaus fra et lite publikum. Og det var slett ikke ufortjent at hjemmelaget ledet etter den første 45 minuttene.

Bringaker med ny scoring

Tre minutter ut i den andre omgangen serverte Sime Gregov en fæl pasning til en Stabæk-angriper inne i eget felt, men avslutningen til Stabæk-spillerne var ikke av god kvalitet.

51 minutter var spilt da Mathias Bringaker sendte Viking i en 2-0-ledelse. Men forarbeidet til Ross Jenkins var det virkelig klasse over. Også scoringen til Bringaker var den fine sorten.

Etter den andre scoringen trykket hjemmelaget enda mer på framover på banen, samtidig som det kunne virke som om Stabæk mer eller mindre resignerte.

Les også

Viking fikk ny storsponsor

Nær ny spenning i kampen

Kvarteret før slutt burde nok Sogndal fått en redusering. Iven Austbø må bi en retur, men Tony Brochmann klarte ikke å stokke beinene sine skikkelig og ballen trillet på utsiden av stangen. Der var gjestene nær på å skape nye spenning i kampen.

Stabæk prøvde seg med flere folk framover på banen mot slutten, noe som gjorde overgangsmulighetnen store for hjemmelaget. 

Litt som typisk for Stabæk og kampen er når de kommer alene med Iven Austbø på tampen av kampen, så blir avslutningen enkel å redde for Viking-keeperen.

Selv om gjestene yppet seg litt i sluttminuttene, var det aldri noen tvil om hvem som var best i denne kampen. Viking styrte det aller meste fra start til slutt i deres siste opptreden i eliteserien for denne gang. Neste sesong venter spill i 1. divisjon.

VIKING – STABÆK 2-0

Pause: 1-0

Viking stadion, 6157 solgte billetter

Mål: 1-0 Mathias Bringaker (25), 2-0 Bringaker (51)

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger

Gult kort: Ross Jenkins, Sime Gregov og Usman Sale, Viking, Jeppe Actander Moe og Honglian Tao, Stabæk.

Sjanser: 5-2

Hjørnespark: 3-7

Viking (4-4-2): Iven Austbø - Julian Ryerson, Andreas Nordvik (Sime Gregov fra 18.), Jose Cruz, Rasmus Martinsen ( Adrian Nilsen Pereira fra 54.) - Usman Sale (Michael Haukås fra 80.), Andre Danielsen, Ross Jenkins, Zymer Bytyqi - Tommy Høiland og Mathias Bringaker.

Stabæk (4-3-3): John Rune Alvbåge - Pinmentel, Skjønsberg, Fortune Boli, Brynhildsen (Sæter fra 54.) - Hanche-Olsen, Lembi, Christiansen (Tao fra 84.) - Moe, Vetlesen (Njie inn 54.) og Omoijuanfo.

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Viking FK

Eliteserien

SVUTMP
4Lillestrøm1910453124734
5Rosenborg1894537241331
6Viking189453634231
7FK Haugesund198473129228
8Vålerenga186843026426
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Hun kom til et velstående ektepar på Jæren: - Men mor ville gjøre meg arveløs

 2. Full krangel om Norges største gondol til 500 millioner. Bak står Spotify-investorer.

 3. Hildeborg (38) turte bare å løfte et kosteskaft. Nå klarer hun 222,5 kilo

 4. Trafikkulykke i Sirdal

 5. Det gamle huset skulle rives. Nå har det fått nytt liv på ny tomt ytterst i havgapet

 6. Laveste smittetall på sju uker på Nord-Jæren