Gullhår, Chelsea-skalp og nesten-nedrykk

<p>Hva husker du best?</p>

collage-lead
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Viking gikk inn i dette tiåret med optimisme: Benny Lennartsson var tilbake ved roret. Mannen som ledet Viking til klubbens foreløpig siste seriegull i 1991, skulle atter få Stavangers fotballskute på rett kjøl. Og det startet bra. I sin første sesong ledet Benny sitt mannskap til cupfinale og bronsemedaljer. Året etter kopierte han bedriften, men denne gang vant Viking cupfinalen, mot lokalrival Bryne.

I 2002 var høydepunktet Uefacup-seieren mot selveste Chelsea på Stavanger stadion.

Etter dette har det vært noen magre år for stavangerlaget, men noen oppturer har det blitt, blant annet bronsen i 2007. Nedenfor kan du se bilder fra hele tiåret. Alle bildene er tatt av Aftenbladet, hvis ikke annet er spesifisert.

Hvilket er ditt favorittøyeblikk fra de siste ti årene? Diskuter i debattfeltet under saken!

Statistikksenter:

2000

Benny Lennartsson leder sin første Viking-trening etter comebacket.

Erik Nevland og Viking tok bronse i 2000. Her header han mot mål i en kamp mot Bodø/Glimt på Stavanger stadion. Rikhardur Dadason følger spent med.

Vikings lag før 2000-sesongen. Hvor mange kjenner du igjen?

2001

Det jubles etter cupseieren — mot Bryne.

Benny Lennartsson ikledte seg gullhåret etter cuptriumfen. Viking tok bronse dette året.

2002

Erik Nevland i hovedrollen i Uefacup-kampen mot Chelsea på Stavanger stadion i 2002. Nevland scoret to, Viking vant 4-2 og slo ut storlaget fra England. Her knuser han den nåværende engelske landslagskapteinen John Terry i en hodeduell. Ikke ukjente Frank Lampard fortviler i bakgrunnen. Fjerdeplass i serien var fasiten etter sesongen.

2003

Farvel til Stavanger stadion. Her har Hannes Sigurdsson scoret mot Stabæk i den siste kampen på Eiganes, en kamp Viking vant 3-1.

Trener Kjell-Inge Olsen takker publikum for kampen etter seieren mot Stabæk. Lite visste han da at det skulle bli et endelig farvel med Stavanger-publikummet. Under Olsens ledelse tok Viking en femteplass i 2003.

2004

Snøballkrigen i serieåpningen endte 4-0 til Tromsø. Kjell-Inge Olsen trakk seg som trener etter kampen, Bjarne Berntsen tok over. På bildet er Erik Fuglestad i duell med Tromsøs Thomas Hafstad. FOTO: SCANPIX

Fra stadionåpningen i mai.

Mads Timm scoret tidenes første mål på Viking stadion. Her jubler han sammen med Peter Kopteff.

Velkommen til eliteserien, Roy Hodgson. Den meritterte treneren (bla Inter og Sveits´ landslag) ser Viking tape 1-5 mot Lillestrøm i sin debutkamp. Til slutt endte Viking på niendeplass. FOTO: Digitalsport

2005

Roy Hodgsons mannskap kjempet om gullmedaljene i 2005, men etter denne kampen mot Molde (2-3) sa engelskmannen opp jobben sin — før han ombestemte seg samme kveld.

Nok en storskalp i e-cupen. Toni Nhleko har nettopp scoret vinnermålet mot Monaco, som året før spilte mesterligafinale. I serien ble det femteplass.

2006

Tom Prahl (til høyre) kom som merittert svensk trener før 06-sesongen. Det gikk ikke så bra, og laget lå på sisteplass da han forlot klubben etter 19 serierunder. Her på sin siste Viking-trening, sammen med Egil Østenstad og Gary Goodchild.

Kampen «alle» var på. Peter Ijeh scoret fire mot Brann og sørget for at Viking var et eliteserielag også i 2007. Til slutt ble det 11. plass.

En jublende glad Tom Nordlie bærer Jone Samuelsen etter nedsablingen av Brann.

2007

Uwe Rösler ble Vikings femte trener på fire år. Her fra sin første Viking-trening.

Slike bilder ble det tatt mange av i 2007: Peter Ijeh scorer mål. Her er det Tromsø som får unngjelde i kampen i Stavanger. 18 fulltreffere ble det totalt på nigerianeren den sesongen.

Opptur i Uwe Röslers første år som Viking-trener. Her feirer han bronsemedaljene sammen med sportsdirektør Egil Østenstad.

2008

Sjetteplassen dette året var en nedtur for kresne stavangerpublikummere. Her er André Danielsen og Allan Gaarde i en duell i kampen mot Vålerenga på hjemmebane (2-3).

Kanskje den største nedturen i løpet av tiåret: Allan Gaarde fortviler i e-cup-kampen mot finske Honka, en kamp som endte med 1-2-nederlag og exit fra Europa. I serien ble det sjetteplass.

2009

Det begynte så bra. Mame Niang scoret to og Viking tre på de første 20 minuttene da Odd ble knust 3-0 i seriepremieren.

Et år preget av mange skuffelser. Her fortviler Peter Ijeh etter en misbrukt sjanse mot Fredrikstad på Viking stadion. Kampen endte 1-2.

Ragnvald Soma brenner her et straffespark mot sin gamle klubb Bryne i cupen. Bryne vant og Viking bekreftet at sesongen kom til å bli en nedtur.

Så var det slutt, tiendeplassen dette året var ikke godt nok. Viking innkalte til en pressekonferanse i november, der det ble klart at Uwe Rösler var ferdig. Egil Østenstad til høyre.

Åge Hareide skal trene Viking de neste to årene. Her blir han presentert på Viking stadion.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk