Frisk Asker ydmyket Oilers: - Vi så ut som et juniorlag

Etter seieren mot Vålerenga hadde Stavanger Oilers stadig heng på tabelltoppen. Tittelhåpet fikk seg et realt skudd for baugen da man fikk juling i Asker.

TAP: Oilers fortviler når Frisk Asker setter inn en av sine seks scoringer.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Frisk Asker - Stavanger Oilers 6–1

ASKER: Det smalt i vantet fra start i Askerhallen, og stemningen mellom lagene var alt annet enn hjertelig. Det var også det som la grunnlaget for Frisk Askers første scoring.

Greg Mauldin ble taklet i midtsonen og mistet pucken. Kristian Forsberg fanget opp, men var desorientert og spilte Stefan Johansen alene med Henrik Holm. Keeperen ble dratt ut og hjemmelaget gikk opp i 1-0.

– De var rett og slett mye bedre enn oss. Så mye mer enn det er det ikke å si, slår Todd Bjorkstrand fast da han møter Aftenbladet etter kampen.

Oilers-treneren var spesielt skuffet over innstillingen til sitt eget lag.

– Du må møte opp på rett måte og du må jobbe hardt. Det gjorde vi ikke i dag, og de var mye bedre enn oss. Vi må også gi kreditt til Frisk Asker.

Les også

Oilers-profil Dennis Sveum med stikk til Vålerenga: - Vi er et bedre lag

Oilers har slitt i overtall den siste tiden, så også i kveld. I spill fem mot tre skapte de knapt noen farligheter.

TØFFE TAK: Det ble mange tøffe dueller mellom Frisk Asker og Stavanger Oilers.

Trafikken og krigingen foran mål manglet, da hjelper det lite å vinne skuddstatistikken 18-6.

– Selv om vi hadde mange skudd, hadde vi knapt målsjanser. Vi møtte ikke akkurat ligaens beste lag, men vi så jo ut som et juniorlag selv, sier en meget kritisk Henrik Holm.

Blytung periode for Oilers

Frisk fortsatte å presse frem feil hos Oilers og allerede etter to minutter var ledelsen økt. Oilers fikk tent et lite håp da Jacob Lagace reduserte, men det ble slukket raskt.

MAGER TRØST: Jacob Lagace kunne juble for nok en scoring i Oilers-drakten. Den stilnet imidlertid raskt.

Nok en gang kunne Frisk bryte og komme på kontra. Det resulterte i ny scoring. Elendigheten toppet seg for Oilers da hjemmelaget utnyttet en avventende utvisning.

– Vi ga dem jo regelrett mål. Det var ikke de som gjorde noe veldig bra, det er stort sett vi som gjorde tragiske ting i forkant av alle målene, og det er ikke akseptabelt der vi er nå, sier Holm.

– Hva synes du om hjelpen du fikk i dag?

– I dag ga jeg verken de god nok hjelp, eller fikk god nok hjelp. Dette var en kollektiv svikt. Jeg gjorde ikke det siste ekstra for å redde og vi slapp tre mot en, tre mot to-breakaways. Sånn kan vi ikke spille om vi ønsker å være et topplag.

Frisk pepret på og til slutt spratt pucken i en bue over Holm før den ble slått inn på tennis. Dommer måtte se video, men dømte mål.

4-1 til Frisk, som var best i det aller meste under andre akt.

Fra vondt til verre

Oilers byttet keeper før tredje periode og ga opphentingen et forsøk. Det var imidlertid svært, svært lite som stemte denne tirsdagen.

TILSKUER: Henrik Holm måtte se tredje periode fra benken. Keeperbyttet ga ikke uttelling for Oilers.

Et par halvsjanser ble skapt uten at det skremte hjemmelaget noe særlig

For Frisks del fungerte det aller meste. De økte til både 5 og 6-1 før kampen var over. Den siste scoringen ville Oilers ha annullert for høy kølle.

Dommeren tok en kikk på video etter en reprimande fra Forsberg, men pekte like fullt på midtpunktet.

Oilers fikk dermed juling i Asker og nå er Vålerenga syv poeng foran. Samtidig ligger man likt med Storhamar.

– Nå må vi ta følelsene ut av dette. Se på video, få en trening i morgen og være klare for Sparta. Vi kan spille fysisk vi også, men det gjorde vi ikke i kveld, avslutter Bjorkstrand.

Publisert: