Rett før finalen går Wenger til verbalt angrep: – Mangelen på respekt har vært en skam, og jeg vil aldri glemme det

Arsenal-manageren tar et oppgjør med kritikerne i oppsiktsvekkende intervju.

Arsène Wenger kan lede Arsenal til FA-cup
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Arsenal har hatt en skuffende sesong i Premier League, der det endte med femteplass. Lørdagens FA Cup-finale mot Chelsea er imidlertid en gyllen mulighet til å pynte på sesongen.

En finaleseier vil også være en personlig triumf for Arsène Wenger, som har vært gjenstand for massiv kritikk denne sesongen.

I et intervju med BBC-programmet Football Focus tar Wenger et knallhardt oppgjør med kritikerne.

– Jeg har ikke noe mot kritikk, siden vi er i en offentlig jobb. Jeg mener det er en forskjell på å bli kritisert og å bli behandlet på en måte mennesker ikke fortjener, sier Wenger til BBC.

Les også

Se den bisarre straffescoringen som skaper debatt: – Det er ikke lov

– Jeg vil aldri glemme det

Wenger ble umåtelig populær blant Arsenal-fansen da han ledet klubben til ligagull i 1998, 2002 og 2004. De siste sesongene har imidlertid deler av Arsenals supporterskare vendt seg mot franskmannen.

I mars, i sammenheng med kampen mot West Bromwich, ble budskapet «Wenger out» fløyet over stadion. Lignende protester har blitt gjentatt flere ganger.

– Mangelen på respekt fra enkelte har vært en skam, og jeg vil aldri akseptere det. Jeg vil aldri glemme det, sier Wenger.

– Det er oppførselen til enkelte i løpet av sesongen, som sårer meg mest. Det er ikke jeg som person som er såret, men det upåklagelige imaget til klubben rundt om i verden. Den type oppførsel reflekterer ikke hva Arsenal er, fortsetter Wenger, uten å presisere hvem han er skuffet over.

Arsène Wenger kan bli tidenes manager i FA-cupen lørdag. Her poserer han med sitt første FA-cup-trofé - og Premier League-gullet - etter jubelsesongen 1997–98.
Les også

Mourinhos følelsesutbrudd: Vendte seg mot pressen med en klar beskjed

Keown: – En annen Wenger

Det er fortsatt ikke endelig bestemt om Wenger er Arsenal-trener neste sesong. Klubben har varslet at beslutningen tas etter FA-cup-finalen.

Tidligere Arsenal-spiller Martin Keown synes Wengers verbale angrep i BBC-intervjuet er oppsiktsvekkende.

– I det intervjuet er han en annen Arsène Wenger. Det er livet hans! Han vil ikke gi slipp på Arsenal Football Club, sier Keown, som legger til at han «ikke kan tro» at Arsenal-supportere er mot Wenger.

Franskmannen kan bli den mestvinnende manageren i FA-cupens historie dersom han vinner sitt syvende gull lørdag.

Publisert: