Her blir suverene Therese Johaug historisk

Også Ingvild Flugstad Østberg kunne smile etter 10-kilometeren i Falun.

SUVEREN: Therese Johaug passerer målstreken i Falun til sin 46. verdenscupseier.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Justyna Kowalczyk og Jelena Välbe er fra og med i dag bak jenta fra Dalsbygda på maratontabellen over flest verdenscupseiere.

Med sin 46. verdenscupseier plasserte hun to meget gode løpere bak seg og ifølge NRK er det bare Marit Bjørgen (102 seiere) som har flere enkeltseire enn Johaug.

Det var aldri noen tvil om hvem som skulle ta seieren i tungføret på 10-kilometeren i Falun. Johaug har nå vunnet alle distanseløpene hun har stilt opp i etter comebacket.

– Therese Johaug er fullstendig suveren. Hun tar en ny verdenscupseier og er fortsatt ubeseiret på distansen, sier NRK-kommentator Jann Post idet hun passerte målstreken.

– Det føltes utrolig bra, men det ble mye kaving og dårlige forhold, sa en sliten, men glad Johaug til NRK etter løpet.

Gode nyheter før start

18 sekunder knuste hun Ebba Andersson med, men med norske øyne var det minst like interessant å følge med på verdenscupleder Ingvild Flugstad Østberg.

Dessverre for Østberg mistet hun tredjeplassen, fem tideler bak Jessica Diggins, som la inn en god spurt i Sverige.

– Det føltes ikke ut som det skulle holde til pallen, det var utfordrende. Men å høre at jeg tapte pallen med et halvt sekund, så tenkte jeg «du tuller!». Det er surt å tape poeng slik, jeg har gjort det i hele år, sier Flugstad Østberg til NRK.

Med bare 47 poengs ledelse til Flugstad Østberg (1374) på russiske Natalja Neprjajeva (1327) i verdenscupsammendraget, fikk Gjøvik-jenta gode nyheter allerede før start i sin 10-kilometer fristil i Falun søndag.

Neprjajeva måtte kaste inn håndkleet og stilte ikke til start for kampen om 350 poeng, grunnet sykdom.

LEDER VERDENSCUPEN: Ingvild Flugstad Østberg.

– En del av gamet

Allerede da begynte det å se lyst ut for sammenlagtseier, en uke før verdenscupen rundes av i kanadiske Québec.

– Jeg går aldri og håper at noen er syke. At det er sånn man tar poeng på andre, men det er en del av gamet, sa Flugstad Østberg til NRK før start.

Verdenscupseieren sammenlagt vil i så fall være Flugstad Østbergs aller første i karrieren, etter to år på rad med seiere til Heidi Weng.

PALLEN: Therese Johaug kan feire i Falun, sammen med Ebba Andersson (til venstre) og Jessica Diggins.

– Det deles ut såpass mange poeng i mini-touren i Canada, at spenningen vil vare helt inn, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland.

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle dra til Canada med gul ledertrøye. Det gjelder å gjøre riktige ting fremover, det er mye som kan skje.

Nettopp Weng ble nummer fem, elleve sekunder bak Diggins og Flugstad Østberg.

Verdenscupen i langrenn avsluttes i Québec i Canada neste helg.

Publisert: