Thoresen den store helten i sensasjonelt hockey-comeback

Nordmannen og hans lag SKA St. Petersburg lå under 0-3 i kamper. I kveld ble de klare for KHL-finale.

Patrick Thoresen ble avgjørende da hans lag spilte seg til finale.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Patrick Thoresen og hans lagkamerater i SKA St. Petersburg fullførte det som lignet en umulig snuoperasjon da laget tok seg til finale i KHL-sluttspillet i ishockey tirsdag.

CSKA Moskva ble slått 3-2 i den sjuende og siste semifinalekampen i Moskva. Dermed vant SKA 4-3 i kamper etter å ha ligget under 0-3 etter de tre første oppgjørene.

Patrick Thoresen scoret det avgjørende målet snaue ti minutter før slutt i sisteperioden. Rekkekamerat Anton Belov sto bak den målgivende pasningen.

– Vi har prestert en syk vending. Vi møter det klart beste laget i seriespillet og klarer å komme tilbake fra 0-3. Det er vilt at vi har klart å snu dette, sier Patrick Thoresen til VG.

– Det er noe av det største jeg har opplevd, men vi får håpe at det blir noe enda større om to uker. Det ultimate hadde vært å løfte Gagarin Cup en gang til, tilføyer han.

Stolt trener

Etter kampen ville jubelen ingen ende ta.

– Dette er en stor opplevelse, helt umulig å sammenligne med noe annet jeg har opplevd, sa SKA-trener Vjatsjeslav Bykov etter kampen.

Ilja Kovaltsjuk åpnet scoringsballet for hjemmelaget i tirsdagens skjebnekamp. Thoresen gjorde forarbeidet forut for målet som kom 11 minutter ut i første periode.

Sekunder tidligere hadde CSKA fått en scoring annullert som følge av at Alexander Radulov brukte skøyta til å sette pucken i mål.

Sju minutter ut i midtperioden var det duket for scoring igjen. Evgenij Dadonov overlistet CSKA-keeper Kevin Lalande med et strålende skudd. Fire minutter før den andre pausen skapte så nevnte Radulov ny spenning i kampen da han reduserte til 1-2 for hjemmelaget, og 47 sekunder før periodens slutt kom utligningen signert Stephane Da Costa.

Kazan neste

Ti minutter ut i siste periode kom den avgjørende scoringen signert Patrick Thoresen. Dermed ble nordmannen matchvinner i både kamp seks og sju i semifinaleduellen mot CSKA.

Thoresen & co. fullførte tirsdag en mesterlig snuoperasjon. I finalen møter St. Petersburg Bars Kazan. Den første kampen spilles kommende lørdag. (©NTB)

Publisert: