Spissduoen sikret Arsenal sliteseier i svak kamp

Svakt forsvarsspill spilte en sentral rolle da Cardiff og Arsenal møttes til dyst søndag.

Pierre-Emerick Aubameyang vartet opp med to scoringer og én målgivende tok en viktig borteseier mot Cardiff søndag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Cardiff 2–3 Arsenal

Både Neil Warnock og Unai Emery kommer til å prioritere forsvarsøvelser på trening kommende uke etter søndagens oppgjør mellom Cardiff og Arsenal. Forsvarsspillet var generelt ikke engelsk toppfotball verdig og utgjorde en viktig del av oppgjøret.

Arsenal slet lenge i Wales, men kan takke Lacazette for at tre poeng blir med tilbake til London. Franskmannen vartet opp med ett mål og målgivende på åpningsscoringen til Shkodran Mustafi. Pierre-Emerick Aubameyang scoret Arsenals andre mål.

Víctor Camarasa og Danny Ward scoret for hjemmelaget som leverte god innsats på eget gress.

Les også

Tottenham-stjernen vant finalen han måtte vinne: Nå slipper han militærtjeneste

Første Cardiff-mål

London-laget kom best i gang i Wales. Rødtrøyene utnyttet kluss og et sleivspark i Cardiffs forsvarsrekke og fikk kriget fram et hjørnespark etter elleve minutter. På det løp Shkodran Mustafi seg fri og stanget inn ledelsen fra kort hold.

Arsenal skapte en rekke muligheter, men samtidig var sisteskansen Petr Cech utrygg med ballen i beina og inviterte vertene inn i kampen.

Like før pause sørget Víctor Camarasa for walisernes første scoring i årets sesong. En grusom tversoverpasning fra Granit Xhaka ble plukket opp, og innlegget til Joe Bennett fant spanjolen som enkelt vendte bort Nacho Monreal og skjøt ballen hardt over Cech.

Les også

Stjernetreff reddet Manchester City fra overraskende poengtap

Lacazette-dobbel

Unai Emery var neppe fornøyd med det hans menn hadde vartet opp med de første 45. Arsenal tok grep like etter pause, og etter et drøyt kvarter sikret Pierre-Emerick Aubameyang 1-2 utakbart for Cardiff-keeper Neil Etheridge med et flott langskudd.

Gleden skulle vise seg å være kortvarig. London-klubben hadde ikke fått bukt med forsvarsproblemene da Danny Ward fikk heade inn utligningen umarkert fra åtte meter. Bobby Reid kunne fort ha fullført en snuoperasjon etter å ha dratt av to mann etter 80 minutter, men skuddet gikk rett på Cech.

Minuttet senere mottok Lacazette ballen feilvendt, vendte opp og smalt inn ballen i nettaket fra skrått hold. Franskmannen leverte med det en sterk søknad om plass i startelleveren til rødtrøyene, som kunne juble for at tre poeng ble med tilbake til London tross Cardiff-press i sluttminuttene. (@NTB)

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk