Russland tidligere idrettsminister raser mot boikott: - Utøvere bør bli straffet

Russlands visestatsminister Vitali Mutko er rasende etter vestlige oppfordringer til boikott av idrettsstevner i landet.

Russlands visestatsminister Vitali Mutko vil straffe utøvere som oppfordrer til boikott av idrettsstevner. Slike oppfordringer bidro til at Russland torsdag måtte si fra seg internasjonale renn i skiskyting. Foto: Maxim Sjemetov, Reuters / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Mutko, som tidligere var idrettsminister, mener at utøvere som oppfordrer til boikott bør straffes.

- Det strider mot sunn fornuft og det olympiske charter. Det er et politisk spill og handler om press, sier han til nyhetsbyrået Tass. - Utøvere bør bli straffet om de kommer med slike oppfordringer.

Les også

Norges Skiskytterforbund krever at Russland nektes å arrangere verdenscuprenn

Les også

Russland gir fra seg verdenscuprenn i skiskyting: - Dette er første steg

Mutko uttalte seg etter at Russlands skiskytterforbund så seg tvunget til å gi fra seg vinterens tildelte arrangementer, både verdenscuprenn og junior- og ungdoms-VM.

Den franske stjernen Martin Fourcade var først ute med å ta til orde for boikott. Det gjorde han etter at McLaren-rapporten impliserte 31 russiske skiskyttere i organisert doping.

– Dette handler ikke om en eller to stykker. Det er 31 stykker i tillegg til de 12 vi har hatt i sporten vår de siste årene, sa Fourcade. Flere nasjonale forbund, deriblant det norske, bidro til presset som til sist resulterte i at det ikke blir internasjonale renn i Russland i vinter.

Russlands nåværende sportsminister Pavel Kolobkov mener i likhet med Mutko at utfallet er urettferdig. - Slike avgjørelser bør ikke tas under press fra utøvere. Idretten må heve seg over press og trusler om boikott, sa han til Tass.

Den internasjonale olympiske komité (IOC), som tidligere i måneden ba internasjonale særforbund om å vurdere om de skal holde konkurranser i Russland, uttrykte for øvrig tilfredshet med torsdagens utvikling.

- Avgjørelsene i IBU rimer godt med våre anbefalinger, uttalte en IOC-talsmann. (NTB)

Publisert: