Possibility slår seg selv konkurs

Med flere millioner kroner utestående hos VM-arrangøren, klarte ikke Possibility å betale sine egne regninger.

KONKURS: Selskapet Possibility hadde blant annet ansvar for UCI-konferanser og publikumsområder under Sykkel-VM. Selskapet hadde over 13 millioner kroner i utestående krav fra Bergen 2017.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Etter flere mislykkede forsøk på å komme til enighet med kreditorene, har eventselskapet Possibility valgt å slå seg selv konkurs.

Sykkel-VM ble et stort tapsprosjekt for det bergensbaserte selskapet, som var en av de mest sentrale aktørene under arrangementet.

Etter VM-festen, hvor de blant annet hadde ansvaret for UCI-konferanser og publikumsområder, satt de igjen med stor gjeld og en rekke inkassokrav fra flere kreditorer.

Fredag leverte de oppbudsbegjæringen til Bergen tingrett.

– Trist og leit

Daglig leder i Possibility, Harold Sletten, ønsker ikke å la seg intervjue av BT, men skriver følgende i en sms:

«Trist og leit. Styret og eierne vil nå konsentrere seg om å hjelpe bostyrer til å optimalisere boet slik at kreditorene får mest mulig igjen. Har ingen flere kommentarer på nåværende tidspunkt».

Ifølge en oversikt hos kredittopplysningsselskapet Bisnode Creditpro er det rettet 13 inkassokrav mot Possibility, på totalt 4,5 millioner kroner.

Taper mest

Tom Ingebrigtsen, i Arrangement Tjenester, er den største kreditoren med 2,2 millioner kroner utestående.

– Dette er helt tragisk. I fjor hadde vi et resultat på 2,8 millioner som nå smuldrer bort foran øynene våre, sier Ingebrigtsen.

Han forteller at de selv la frem et forslag om at Possibility kunne betale 25 prosent av kravet nå, og 25 prosent februar 2019.

– Vi strakk oss langt for å finne en løsning, men det takket Possibility nei til. Nå er vi spente på å se hvor mye boet er verdt. Dessverre tror jeg det er langt mindre enn de 25 prosentene, sier han.

Ingebrigtsen er spesielt frustrert over den manglende kommunikasjonen underveis.

– Da Possibility skjønte at de ikke kom til å trekke nok publikum, burde de kommet til oss og sett på måter å løse det på. I stedet for malte de et bilde av at «dette går på skinner». De frarøvet oss sjansen til å bruke håndbrekket underveis.

Krever 13 millioner fra Bergen 2017

I desember meldte selskapet at de hadde havnet i store økonomiske problemer. De mener pengeproblemene hos VM-arrangøren Bergen 2017 AS, er årsaken til at de selv har havnet i trøbbel.

Bergen 2017 AS gikk med gigantunderskudd etter arrangementet, og mangler nærmere 60 millioner kroner til å kunne betale regningene sine. Possibility er blant sykkel-VMs største kreditorer, med et krav på 13 millioner kroner.

Advokat Dag Steinfeld ble hyret inn av selskapet før jul for å hjelpe til med å håndtere situasjonen. Han hadde ikke anledning til å kommentere saken fredag, men har tidligere uttalt seg om selskapets krav overfor Bergen 2017.

– Fire millioner kroner er helt ordinære fakturaer for arbeid som Possibility har utført. Ni millioner kroner er et erstatningskrav for økte kostnader Possibility fikk som de ikke skulle fått, sa Steinfeld.

Har foreslått flere løsninger overfor kreditorene

Den siste tiden har selskapet flere ganger forsøkt å få til en avtale med kreditorene. I desember la de et forslag på bordet om at kreditorene gikk med på en frivillig akkord, som vil si at de ville få tilbakebetalt et mindre beløp enn de opprinnelig hadde krav på.

Da dette ikke ble akseptert, forsøkte de seg på en annen løsning.

– Alle kreditorene fikk tilbud om å få tilbakebetalt 25 prosent av kravene. Deretter skulle vi få mer penger etter hvert som Possibility fikk betalt sitt krav fra Bergen 2017, sier Espen Hansen i Flex Reklame.

Firmaet har i underkant av 300.000 utestående hos Possibility, og syntes løsningen var akseptabel.

– Det var en fair deal, situasjonen tatt i betraktning, sier han.

Ifølge Hansen var det kun et fåtall kreditorer som ikke ville gå med på forslaget.

– De har ødelagt Bergen som arrangementsby

En annen av kreditorene slå an en mindre forsonlig tone etter nyheten om konkursbegjæringen. Utleiepartner AS leverte flere av teltene under sykkel-VM, og har penger utestående hos både Possibility og Bergen 2017.

– Jeg blir overrasket når en gjeng med profesjonelle aktører gjør en sånn jobb, og deretter stikker fra hele regningen, sier daglig leder Morten Johannessen.

Også han var villig til å gå med på tilbudet om å få tilbakebetalt 25 prosent av kravet.

– Dette forslaget var også en hån mot kreditorene, men vi sa likevel ja etter å ha diskutert med noen av de andre selskapene.

Han er ikke imponert over hvordan Bergen 2017 og Possibility har opptrådt.

– De har ødelagt Bergen som arrangementsby. Det er ingen i fremtiden som vil levere noe som helst der borte uten forskuddsbetaling, sier han.

Permitterte en rekke ansatte

I et brev sendt til kreditorene fredag ettermiddag sier daglig leder Harold Sletten at de beklager at selskapet ikke har kunnet oppfylle betalingsforpliktelsene sine.

De skriver også at de har gjort sitt beste for å ivareta kreditorenes interesser, blant annet ved å kutte kostnader ved å permittere og nedbemanne en rekke ansatte.

Styreleder i Bergen 2017, Mona Hellesnes, har ikke svart på BTs henvendelser fredag kveld.

Publisert: