Dommerne legger seg flate: - Viking skulle fått straffespark

Viking ble snytt for et klar straffespark sekunder før slutt. — Det er bare å beklage, innrømmer dommer Ola Hobber Nilsen.

 • Kristian Kvendseth
 • Svein Hagen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det var sekunder før overtiden gikk ut på Viking stadion at Viking ble snytt for en gyllen mulighet til å sikre tre poeng i en ellers nitrist forestilling:

Her fyrer Kristoffer Haugen av skuddet som blir reddet med hånden av en utespiller. Foto: Fredrik Refvem

Björn Daniel Sverrisson fyrte av et skudd som en Sarpsborg-forsvarer reddet med hånden. Dommer Ola Hobber Nilsen valgte ikke å blåse, men innrømmet etter kampen at det var en tabbe:— Vi (hoveddommer og assistenter) har tatt en diskusjon og har sett situasjonen om igjen. Det skulle vært straffe til Viking. Det er bare å beklage, sier Hobber Nilsen til Aftenbladet.

Dommer Ola Hobber Nilsen blir intervjuet etter kampen. MMS-foto: Kristian Kvendseth

— Vårt høyeste ønske er å få nøkkelsituasjonene rett, denne gangen klarte vi ikke det. Det var en åpenbar hands, som skulle gitt straffe til Viking, sier dommeren, som også innrømmer at Sarpsborg trolig burde spilt andre omgang med ti mann.- Vi gjorde en feil da Heieren Hansen fikk gult kort etter en takling på Abdullahi. Det burde vært rødt kort, sier Hobber Nilsen. Den situasjonen har ikke hoveddommeren eller hans assistenter sett om igjen.

Viking-trener Kjell Jonevret var inne i garderoben hos dommeren etter kampen.

— Vi hadde en ok samtale og vi beklaget, sier dommeren.

Vikings Kristoffer Haugen i duell med Sarpsborgs Kristoffer Taksdal. Foto: NTB scanpix

Det var ingen tvil om at det var gjestene som tok kommandoen helt fra avspark. Og de rullet opp det ene angrepet etter det andre, men uten at de klarte å komme til noen skikkelig avslutning innledningsvis.I løpet av det første kvarteret var det så vidt Viking-spillere fikk låne ballen av et godt spillende Sarpsborg-lag.

Viking fikk sin første store mulighet i kampen etter snaut 25 minutter. Et godt innlegg fra Michael Haukås endte opp hos Suleiman Abdullahi, han skjøt knallhardt på direkten, men dessverre gikk ballen over tverrliggeren. Kampens første store sjanse på Viking stadion.

Store muligheter

Bare et par minutter senere var det Samulen Adegbenro som forsøkte seg med en stupheading. Headingen var hard og god, uten at ballen havnet i nettmaskene. Hjemmelaget har definitivt vist mye friskere taker de siste minuttene, enn det de gjorde innledningsvis på kampen.

Kjell Jonevret på vei ut av dommergarderoben. MMS-foto: Kristian Kvendseth

At ikke Sarpsborg tok ledelsen etter 32 minutter skal Viking være glade for. Jonas Lindberg kom helt alene med Iven Austbø, men klarte å sette ballen på utsiden av stangen.Ingen av lagene maktet å score før pause, og det er ikke noe å si på at det er uavgjort. Selv om det heller ikke hadde vært feil om begge lagene hadde scoret et mål hver på sine muligheter.

Viking-heading i stangen

Ikke mye som skjedde de første minuttene etter pause. Etter en fin avslutning av den første omgangen, var det ventet at det skulle bli mer fart over kampen etter sidebytte. Men begge lagene virket mer til å føle hverandre på tennene.

I løpet av den første halvdelen av omgangen, klarte ingen av lagene å produsere en eneste målsjanse. Og det kan virke som om ingen av lagene tør å ofre mye framover for å jakte en scoring heller.

Kvarteret før slutt var Viking utrolig nære på å score. Et hjørnespark havnet på hodet til Björn Daniel Sverrirsson, som headet rett i stangen.

Nære seier på overtid

Det var ikke mer enn dette som skjedde i den ordinære spilletiden. Og det var ikke mye som tydet på at det skulle bli noen scoringer i denne kampen, selv om det ble lagt til hele fem minutter.

Og flere minutter på overtiden var hjemmelaget nok en gang nære på å score. Denne gangen var det innbytter Mathias Bringaker som dundret ballen i tverrliggeren.

Etter sjansen til Mathias Bringaker burde Viking hatt straffespark etter at en Sarpsborg-spiller handset etter et skudd i 16-meteren.

Selv om det ble et målløst oppgjør og poengdeling, kan i alle fall Viking glede seg over at de nå har spilt to kamper rad uten å slippe inn baklengsmål.

– Vi spiller ingen god fotballkamp, selv om vi løfter oss i annen omgang, sa Jonevret.

Sarpsborg står på sin side med ett poeng og null mål så langt, og det er vanskelig å se hvor målene skal komme fra denne sesongen.

Trener Geir Bakke var mest fornøyd med at laget tok sitt første poeng for sesongen.

– Det er viktig. Nå er det 14 dager til neste kamp og vi skal glede oss over bortepoenget her. Det er ikke bare, bare å ta med seg poeng fra Stavanger. Det er vi veldig fornøyde med, sa han.

Les også

 1. Harry Kane herjet igjen - Tottenham puster Leicester i nakken

 2. Hopphelten om gigantisk ukelønn: - Den er fin, den

 3. Villarreal stoppet Barcelonas seiersrekke

 4. Rekdal etter nytt tap: – Vi er pinlig svake

 5. «Alle dem som elsker Vålerenga, fortjener bedre enn dette»

 6. Alpinistene har mye å jobbe med

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Viking FK
 3. Sarpsborg 08

Eliteserien

SVUTMP
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
6Viking30128105452244
7Odd30134135251143
8Stabæk3091294145-439
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Slik kan den tredje bølgen ha kommet over grensen til Norge

 2. Slik har du aldri sett Camilla Herrem før: – Hun er tøff

 3. – Uttrykket i ansiktet til disse jentene, redselen i øynene, det er noe som brenner seg fast

 4. Slik skal møteplassen som startet som en pølsebu, bygges opp igjen etter brannen

 5. Kulturjournalistikkens problem

 6. Hanne Sørvaag har fått ny jobb