Mjøndalen-spillere måtte ha legehjelp etter parodikampen: - En av dem var helt blå

Flere Mjøndalen-spillere fikk kjenne kulda i Grimstad på kroppen.

Amahl Pellegrino måtte pakkes inn i tepper etter kampen mot Jerv.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Leger og Røde kors kom for å hjelpe spillere som måtte ha varmen tilbake. En av dem var helt blå og en annen skalv etter kampen. Han sitter og skjelver fortsatt. Han sliter veldig bra ennå. Han har blitt forfryst, men det går nok bra etter hvert, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Fædrelandsvennen etter kampen.

Les også

Eliteseriekvalik avbrutt i uvær - kampen fortsetter med Jerv-ledelse

Kvalikkampen mellom Jerv og Mjøndalen i Grimstad ble etter hvert en parodi, og rett før klokka passerte 45 minutter innså dommer at kampen måtte blåses av.

Kulde og enorme mengder regn gjorde det umulig å spille fotball på Levermyr. Spillerne løp rett i garderoben, og flere Mjøndalen-spillere måtte ha hjelp fra legemannskap på grunn av nedkjøling.

Verst gikk det utover Mjøndalen-spiller Amahl Pellegrino som løp rett i dusjen etter pausesignalet med klær på. Han var så kald at en halvtime etter slutt satt han fullpakket i tepper og skalv med lue på.

— Det var skremmende

-Det går veldig mye bedre nå. Jeg begynte å slite med pusten, og hadde veldig vondt i kroppen. Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg har aldri vært med på noe lignende. Det var skremmende, sier Pellegrino til Fædrelandsvennen.

To timer etter kampslutt er Mjøndalen på vei tilbake til hotellet.

-Jeg løp rett i dusjen med alle klærne på. Det ble mye verre egentlig, så fikk jeg noen syke skjelvninger og pustet sinnssykt hardt før legen til Jerv, våre fysioer og Røde Kors kom. Det var god hjelp å få, men det var veldig ekkelt, sier Mjøndalen-spissen.

- Hva tenker du om utgangspunktet med 1-0 til Jerv og bare en omgang igjen?

-Det er litt annerledes og rart å tenke på, men vi må bare prøve å gjøre vårt beste og jakte et mål så fort som mulig. Vi kan ikke gjøre noe annet, svarer Pellegrino.

- Vi gikk rett i dusjen med drakt, shorts og sko

— Det går bra, det er bare nedkjøling. Det ordner seg nok etter hvert, sier Hansen.

– Vi gikk rett i dusjen alle mann, med drakt, utstyr, shorts, sko og alt. Bare for å få varmen i oss. For det var så kaldt. Alle ble tidlig blaut ute på banen. Når det i tillegg kom mer nedbør og vind, så ble man veldig nedkjølt. Både Amahl Pellegrino og William Sell var nesten helt blå der inne og fikk hjelp av Røde Kors. Da sier det vel sitt, sier Mjøndalen-spiller Christian Gauseth til TV 2 etter kampen.

Mange slet med å få igjen varmen etter oppgjøret:

— Det har gått 20 minutter siden kampslutt og jeg har fortsatt ikke fått tilbake varmen. Det var jævlig kaldt. Det var et basseng vi spilte i. Det var riktig å stoppe kampen. Man kan stille spørsmål om kampen burde vært startet, men vi taklet det best, sier Ulrik Berglann, Jerv-spiller.

Lørdag ettermiddag sitter fortsatt partene i møter for å bli enige om hva som skjer. Det som er klart er at Jerv starter kampen med 1-0-ledelse, som var stillingen da dommer blåste av kampen lørdag.

Les også

Gullhelten skulle legge opp - nå fristes Mykjåland av Paris-drømmen

Les også

«Lunna» skal hylles av Rosenborg-supporterne

— Hørte Mjøndalen-spillere syte som gale

Glenn Andersen synes ikke det var kaldt og spilte i kortermet drakt som eneste Jerv-spiller.

-Jeg ville selvfølgelig blitt ferdig med det i dag. Det var ikke noe vanskelig, jeg er Norges beste overvannsspiller. Ifølge NFFs reglement sier de at kampen skal fortsette der den ble avblåst, så jeg antar at vi fortsetter på 1-0, sier Glenn Andersen til Fædrelandsvennen etter kampen.

— Det var håpløse forhold. Jeg har bare en ting å si til de som sitter i kommunen og bestemmer at dette skal være en gressmatte med undervarme neste år. Det er en katastrofe at de ikke legger kunstgress her nå. Det kunne ikke vært verre enn det var i dag, sier Jerv-kapteinen.

Til TV 2 sier han at han ikke er spesielt imponert over hvordan Mjøndalen-spillerne taklet kulda.

— Det er bløtt. Slik er det i tropiske strøk når det er regntid. For å være ærlig, så driter jeg i hans (dommerens) avgjørelse. Jeg har en jobb å gjøre, jeg skal spille kampen. Jeg hørte Mjøndalen-spillerne syte som noen gale utpå der. Ingen Jerv-spillere nevnte været en eneste gang til dommeren, sier Andersen til kanalen.

Publisert: