Kristoffersens glimrende finaleomgang holdt ikke mot erkerivalen

Henrik Kristoffersen klatret til annenplass i Val d'Isère.

Henrik Kristoffersen.
  • Nicholas Bergh
    Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Henrik Kristoffersen var lettet over at to kjempefeil i første omgang ikke spolerte pallsjansene hans i storslalåmen i Val d'Isère. Til slutt ble han nest best.

Rælingen-alpinisten lå som nummer fire etter førsteomgangen. Da gjorde han to feilskjær, spesielt i åpningen, men i finalen kjørte Kristoffersen bunnsolid.

Med pallplassen børstet han av seg den sure opplevelsen i Beaver Creek. Der ble han «bare» nummer fire i storslalåmpremieren. Marcel Hirscher var det ikke å gjøre noe med. Østerrikeren ledet med 1,20 sekunder på Kristoffersen før finaleomgangen, og i mål viste resultattavla at han kun hadde tapt to hundredeler.

Det var Hirschers 60. seier i verdenscupen og hans femte storslalåmtriumf i Val d'Isère.

– Jeg gjorde to kjempestore feil i første omgang, så jeg er «happy» med å bli nummer to i dag. Dette er ikke en bakke jeg har pleid å gjøre det så bra i, sa Kristofersen til NTB.

Fra før hadde han 9.-plass som bestenotering i storslalåm i den franske skimetropolen.

Gikk for hardt på

Fra startnummer tre fikk Kristoffersen en tung start på rennet. Ved første mellomtid var han allerede bakpå med 62 hundredeler. Han gjorde også en feil langt nede i løypa.

– Hvordan forklarer du feilene i første omgang?

– Jeg vet ikke om jeg ble overivrig, men jeg gikk kanskje litt for hardt på. Nederst var jeg for het på grøten og tapte kanskje fire tideler på det, sa Kristoffersen.

Før finaleomgangen var romerikingen henholdsvis 39 og 21 hundredeler bak Zan Kranjec fra Slovenia og svenske Matts Olsson på plassene bak Hirscher. Ingen av de to greide å matche Kristoffersen i annen omgang.

Nå ser Kristoffersen fram til å kjøre en rekke renn på europeisk snø i månedene som kommer. Allerede søndag vil han jakte slalåmseier i Val d'Isère,

– Det er når du kommer hjem fra Beaver Creek at sesongen virkelig er i gang. I dag er det feil som ødelegger, og jeg kan bare skylde på meg selv. Skikjøringen føler jeg sitter.

  • Fikk du ikke med deg Mowinckels glipp? Les mer her.

Debutant overrasket

Leif Kristian Nestvold-Haugen var nummer tolv før finaleomgangen, men måtte til slutt nøye seg med 19.-plassen. Han ble slått med 2,74 sekunder. Lucas Braathen (18) overrasket med en 26.-plass i verdenscupdebuten. Han gikk videre til finalen som sistemann.

– Det var tøft å starte som nummer 60 i første omgang. Jeg ble overrasket da jeg skjønte at jeg var videre. Jeg kjørte ikke komfortabelt i finalen, men jeg er glad for å være i verdenscupen, sa Braathen til NTB.

Leif Kristian Nestvold-Haugen ble nummer 19.

Bjørnar Neteland og Marcus Monsen kjørte ikke fort nok og måtte se annen omgang fra sidelinjen. Der fikk de selskap av debutant Fabian Wilkens Solheim, som kjørte ut. I midtuken vant Solheim et europacuprenn i Sverige, men i den ypperste eliten ble det tøft for 22-åringen.

Luitz slet

Sist helg vant Stefan Luitz vinterens første storslalåmrenn i Beaver Creek, men tyskeren fikk det langt tyngre i Frankrike. Han lå på 8.-plass og hadde 1,60 opp til Hirscher, og i finalen gjorde han en stor feil og havnet helt sist.

Fredag ble det kjent at Luitz risikerer å miste triumfen han tok sist søndag. Tyskeren brukte oksygenmaske mellom omgangene, og det er i strid med antidopingreglene til Det internasjonale skiforbundet (FIS), men inhalering av oksygen er ikke på forbudslisten til Verdens antidopingbyrå (WADA). Blir han fratatt seieren, hopper Kristoffersen opp til 3.-plass i Beaver Creek-storslalåmen.

(©NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Nå kommer behandling mot covid-19. Flere typer legemidler er på vei

  2. Fotgjenger med rullator påkjørt

  3. Anbefaler at samfunnet gjenåpner rundt månedsskiftet september/oktober

  4. Slik blir bompengesatsene på ny E39

  5. Hodesmell gjør Løkberg usikker mot Molde

  6. Sandnes kommune trapper ikke ned koronaberedskapen fra mandag