Stabæk-leder: - Jeg håper Bradley tar over Sunderland

Stabæk har ikke hørt noe fra Premier League-klubben.

Bob Bradley kan være på vei til Premier League.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Søndag ble det kjent at den nederlandske manageren Dick Advocaat er ferdig i Sunderland. Nå skriver flere engelske medier at Stabæk-trener Bob Bradley er en kandidat til å ta over.

For eksempel skriver Daily Express at Bradley har gitt beskjed til Sunderland-styret om at han er interessert i jobben.

Stabæks sportssjef Inge André Olsen unner Bob Bradley en Premier League-jobb.

Sportssjef for Stabæks herrelag, Inge André Olsen, avviser at klubbene allerede er i forhandlinger. — Forventer dere å høre fra Sunderland?

— Vi forventer ingenting. Vi har fokus på de siste fire kampene. Tiden vil vise om Bob er trener i Stabæk eller en annen klubb fremover. Personlig så håper jeg Bob blir manager i Sunderland. Men vi har ikke hørt noe fra dem, skriver Olsen i en tekstmelding til Aftenposten.

Fikk du med deg Stabæk-profilens store ord om Bradley? - Han kan gå til Barcelona.

Koblet til Molde

Dermed viderefører Olsen standpunktet Stabæk-ledelsen har hatt tidligere: Bradley står fritt til å forlate klubben dersom en større klubb kommer på banen.

Dette er også formulert i amerikanerens kontrakt, som dessuten går ut etter sesongen. Det bekrefter daglig leder i Stabæk Lars Hjorth overfor den britiske radiokanalen TalkSport.

— Bob har lov til å snakke med hvem han vil. Det står i kontrakten han inngikk med oss da han kom til Stabæk, sier Hjorth.

— Bob har gjort en fenomenal jobb her. Han er en fantastisk person, og dersom han kan ta et nytt steg i karrièren, ønsker vi ham lykke til, legger han til.

Bradley har også vært koblet til trenerjobben i Molde.

Sportssjef Inge André Olsen har tidligere uttalt at han ikke tror Bradley tar over Molde. Les hvorfor her.

Amerikaneren skaffet seg et navn i internasjonale fotballkretser da han ledet USA til åttedelsfinalen i VM i 2010. Før det trente han en rekke klubber i hjemlandet.

Blant ekspertene som tror Bradley ville gjort en god jobb i Premier League, er tidligere landslagsspiller Jan Åge Fjørtoft.

— Han overtok et lag som alltid er favoritter til å rykke ned, og nå ser det ut som at han skal klare å ta dem til en Europa-plass. Han har gjort en fantastisk jobb. Dersom en engelsk klubb ser etter en god leder, bør de gå for Bob Bradley, sier Fjørtoft til TalkSport.

Bradley: - Umulig å spå

Stabæk er nummer to i eliteserien med fire gjenstående runder, fire poeng foran Strømsgodset på tredjeplass.

Etter kampen mot Mjøndalen sist lørdag var Dick Advocaats avgang i Sunderland fersk. Han kommenterte imidlertid spekulasjonene om klubbskifte slik:

- Vil du følge Stabæk ut i Europa neste sesong?

— Det er umulig å spå om hva som skjer i fotball. Jeg kan ikke si mer enn det, sa Bradley.

Dick Advocaat ble forøvrig den første treneren som forlot en Premier League-klubb denne sesongen. Brendan Rodgers periode i Liverpool ble nemlig avsluttet noen timer senere.

Siden 2013 har klubben hatt fem forskjellige trenere, dersom du teller Kevin Ball, som fungerte som en midlertidig løsning høsten 2013.

Publisert: