Warholm stormet inn til NM-gull: I morgen løper han for dobbel

Vant enkelt i blytunge forhold.

Publisert: Publisert:

Karsten Warholm vant greit på 400 meter hekk. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Karsten Warholm stormet inn til sitt fjerde strake NM-gull på favorittøvelsen 400 meter hekk, men føler seg ikke trygg på at det holder til en ny kongepokal.

I regnvær og tunge forhold i Byrkjelo løp Warholm uanfektet inn til tiden 49,01 i finalen. Tidligere på dagen hadde Warholm vunnet sitt forsøksheat på enkleste vis.

Fra de tre siste norgesmesterskapene i friidrett har Warholm kommet hjem med kongepokal. 49,01 kan holde til nummer fire på rad.

– Det er vanskelig å si. For to år siden fikk jeg kongepokalen på 51,09, og i fjor var det nesten samme tid som nå. Dette var en grei søknad, men det er fortsatt mange som skal løpe som er flinke, sa Warholm til NTB.

– Man har ingen garantier, for det er juryen som bestemmer, tilføyde han.

  • Fått med deg denne?
Les også

Warholm hadde en annen vei til toppen enn Jakob Ingebrigtsen: – Det er ingen fasit i dette gamet

Veldig godkjent

Dimna-løperen er regjerende verdensmester og tok nylig også EM-gullet på favorittdistansen i Berlin. Tidligere denne sesongen har han senket sin norske og nordiske rekord til sterke 47,64.

Det gjorde ham naturlig nok til kjempefavoritt i fredagens finale, og 22-åringen fra Ulsteinvik sviktet ingen i regntunge Byrkjelo.

– Det er fantastisk gøy. Jeg kommer hit fordi dette betyr noe for meg. Det var tøffe forhold i dag, og jeg synes jeg gjorde et veldig godkjent løp ut fra det jeg hadde å jobbe med, sa Warholm.

Les også

Jakob Ingebrigtsen med knalltøff treningsuke etter EM-suksessen: Lekte seg til finaleplass i NM

Satser på dobbel

Akkurat som under EM i Berlin løper Warholm både 400 meter hekk og 400 meter «flatt» under årets NM i Byrkjelo. Også på den sistnevnte distansen er det ventet at han viser konkurrentene ryggen med klar margin.

Warholm endte på åttendeplass på 400-meteren i EM, men var samtidig svært nær sin egen norske rekord i forsøket. Der ble han klokket inn til 44,91, fire hundredeler bak bestenoteringen.

Vinner Warholm også 400-meteren i NM, tar han sitt femte strake NM-gull på distansen. De mange løpene begynner samtidig å ta på.

– Jeg tor jeg skylder kroppen min å ta litt pause snart, sa norgesmesteren på langhekken.

(©NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Fjellklatrere hentet av redningshelikopter

  2. Mamma Ingebrigtsen ble forferdet over Jakobs løp: – Han er tross alt 20 år i dag og må få bestemme selv

  3. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet

  4. To smittet av koronavirus i Randaberg

  5. Ny E18 ved Larvik kostet 5,2 mrd. kroner. På veien forsvant avkjøringen til byen.

  6. 200 kilo poteter, 200 kilo skinke, 14 bokser eplemos og drøye 50 kilo mel går med når det skal lages komlemiddag i USA

  1. Karsten Warholm
  2. Friidrett