Ødegaard ble vraket. Fra benken fikk han se barndomskompisen imponere

Bersant Celinas Twente vant over Heerenveen.

Martin Ødegaard, her fra kampen mot ADO Den Haag i januar.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

TWENTE-HEERENVEEN 1–0

Martin Ødegaard havnet på benken i Heerenveens bortekamp mot Twente. Han fikk seks minutter som innbytter, men det var Twente som kunne juble for 1–0-triumf.

Ødegaard startet de tre foregående kampene for «De Superfriezen», men måtte altså nøye seg med et kort innhopp i lørdagens seriekamp på bortegress. Han kom til et skudd på tampen, men avslutningen ble blokkert. Landsmannen Morten Thorsby fikk spille hele kampen for Heerenveen, men heller ikke han klarte å bidra til poeng.

Les også

Nederland-ekspert: – Dette er en serie for mannfolk, Ødegaard vil lære mye

Bersant Celina var etter rapportene god for Twente lørdag. Her er han i aksjon for Manchester City i februar 2016.

God Celina

Norsk-kosovaren Bersant Celina, som representerer Kosovo på landslagsnivå, spilte 81 minutter for Twente.

Ødegaard og Celina er barndomskompiser, og kjenner hverandre fra tiden i Strømsgodset.

Ifølge lokalavisen Drammens Tidende herjet Celina til tider med Heerenveen-forsvaret. Flere ganger satte han opp medspillere i gode scoringssituasjoner.

Det var imidlertid først da Mateusz Klich scoret fra straffemerket i det 54. spilleminutt at Celina og Twente kunne juble. Heerenveen kom aldri tilbake i oppgjøret foran 25.100 tilskuere.

Twente klatret dermed forbi Heerenveen på tabellen i den nederlandske æresdivisjonen. Celina og lagkameratene ligger på sjetteplass etter 23 kamper, poenget foran Heerenveen. Sistnevnte (7.-plass) har hele 24 poeng opp til Feyenoord. Serielederen har i tillegg en kamp mindre spilt. Det samme gjelder både Ajax, AZ Alkmaar og Utrecht. Alle er foran Ødegaard og co. på tabellen.

(©NTB)

Publisert: