Nå kan stjernene møtes for første gang på 2,5 år

Det går mot et stjernemøte mellom Roger Federer og Novak Djokovic i ATP Masters-turneringen i Cincinnati.

Roger Federer er klar for semifinale i USA. Der møter han David Goffin.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Tennisduoen har ikke møtt hverandre siden januar 2016.

Federer og Djokovic har stått for en av tennissportens største rivaliseringer i nyere tid. Hele 45 ganger har de spilt mot hverandre, men det er 2,5 år siden sist.

Det kan endre seg natt til søndag norsk tid. Da er begge favoritter i hver sin semifinale i Ohio. Federer møter belgiske David Goffin, mens Djokovic skal bryne seg på Marin Cilic fra Kroatia.

I kvartfinalen slo Federer sin sveitsiske landsmann Stan Wawrinka med 6-7 (2-7), 7-6 (8-6), 6-2. Underveis ble kampen avbrutt i 21 minutter på grunn av uvær, og Federer var skarpest da spillet kom i gang igjen i tredje sett.

– Det er ganske unormalt å måtte avbryte på grunn av lyn. Jeg visste ikke om det ville bli enden på kvelden eller om vi kunne komme tilbake, men jeg kom tilbake med ny energi til tredje sett, sa Federer.

Tidligere på dagen vant tennislegenden åttedelsfinalen mot Leonardo Mayer. Det gjorde han med 6-1, 7-6 (8-6).

Også Djokovic måtte gjennom to kamper fredag. Serberen gikk først seirende ut av duellen med bulgarske Grigor Dimitrov med 2-6, 6-3, 6-4. Deretter vant han kvartfinalen mot canadiske Milos Raonic med 7-5, 4-6, 6-3.

Novak Djokovic møter Marin Cilic.

Djokovic vil være klar for sin sjette Cincinnati-finale om han slå Cilic i semifinalen, men han har fortsatt til gode å vinne turneringen. Det håper han å få gjort noe med i år.

– Jeg har spilt fem finaler her, men nå vil jeg gjerne vinne tittelen. Jeg har masse motivasjon og er i en god posisjon, sa Djokovic.

(©NTB)

Publisert: