Island med sensasjonell seier over Nederland

Island fortsetter å overraske i EM-kvalifiseringen.

Aron Gunnarsson og Island tok en ny skalp mot Nederland mandag (Arkivfoto)
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Det islandske fotballandslaget bare fortsetter å imponere. Lars Lagerbäcks mannskap står med full pott etter tre kamper. Mandag ble Nederland slått 2-0, mens tidligere i høst er blitt 3-0-seierer mot Tyrkia og Latvia.

Swansea-spiller Sigurdsson viste at et sjokk lå i luften allerede etter 10 minutter. Han ga vertene ledelsen på Islands første avslutning. Ikke før i det 42. minutt kom islendingene til en ny mulighet, men også da resulterte det i scoring for Sigurdsson og hjemmelaget.

Nederland har dermed fått en særdeles dårlig start på EM-kvalifiseringen med kun 3-1-seier mot Kasakhstan. I den kampen lå «Oranje» under i 61 minutter og tok ikke ledelsen før i det 82. minutt. I det første oppgjøret ble det 1-2-tap borte mot Tsjekkia.

Sandnes Ulf-keeper Hannes Thor Halldórsson spilte hele kampen for Island og Viking-spiller Jon Dadi Bödvarsson spilte 89 minutter, mens Birkir Sævarsson kom inn i pausen.

Dockal-scoring

Tsjekkerne står også med ni poeng etter at de tok en komfortabel 4-2-seier borte mot Kasakhstan i Astana mandag. Dermed er Nederland etter tre kamper seks poeng bak både Tsjekkia og Island.

Tidligere Rosenborg-spiller Borek Dockal scoret 1-0-målet etter 13 minutter. Midtbanemannen er het om dagen. Fredag ble Dockal matchvinner i 2-1-seieren borte mot Tyrkia. I kvalifiseringens første kamp scoret han det første målet i 2-1-triumfen over Nederland.

David Lafata, Ladislav Kejci og Tomas Necid scoret de øvrige målene for gjestene. Juri Logvinenko scoret vertenes to mål.

Tsjekkia er revansjelystne etter at laget mislyktes med å ta seg til Brasil-VM. Etter tre kamper er det mye som tyder på at tsjekkerne har et europamesterskap i Frankrike å se fram til.

Tyrkia sliter

Tyrkia har hatt en forferdelig start på kvalifiseringen. I de første kampene har det blitt tap mot de to gruppelederne.

Mandag skulle de revansjere seg mot Latvia, som kun sto med et poeng fra oppgjøret mot Kasakhstan. Tyrkerne tok ledelsen to minutter etter pause ved Bilal Kisa, men Valerjis Sabala utlignet på straffe like etter.

Dermed ble det poengdeling i Riga. Tyrkia ligger sist i gruppe A. (©NTB)

Publisert: