Seks kandidater til jobben som ny landslagstrener

Trond Nystads erstatter skal være klar 1. mai. Det ligger an til opprykk for en intern kandidat.

NY LEDER: Langrennssjef Vidar Løfshus skal finne erstatteren til Trond Nystad (til høyre). Her fra Falun-VM i fjor.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

HOLMENKOLLEN: Mens landslagstrener for verdens beste herrelandslag i langrenn, Trond Nystad, forbereder sine løpere på verdens hardeste femmil i Holmenkollen, er jobben med å finne hans erstatter i full gang.

Vil videreføre filosofi

Sportssjef i Skiforbundet, Vidar Løfshus, bekrefter at det er navn på blokka. Og kandidatene finnes internt i forbundet.

— Det er ikke umulig at det blir en internt kandidat. Mange ganger blir det sånn. Vi har stor kompetanse i teamet vårt. Jeg sier ikke at en utenlandsk trener ikke kan ha noe å tilføre oss, men det er viktig å holde fast ved den norske trenerfilosofien. Det er viktig med kontinuitet, og den finner vi først og fremst der, sier Løfshus.

God oversikt over kandidater

Han har vært småsyk de siste dagene, og sluttet seg til de norske løperne i Oslo først fredag kveld. I dag er sportssjefen på plass i Holmenkollen for å gjøre en jobb for teamet. Som innehar de kvalitetene han ser etter.

— Vi har fem meget gode trenere i vårt apparat, seks med juniortreneren, og alle fortjener at jeg går en runde med dem. Vi har et ganske godt bilde over de aktuelle, sier Løfshus.

Tor Arne Hetland, som er en av trenerne på allround-landslaget i dag, er høyaktuell. Ellers finnes folk som Arild Monsen (sprintlandslaget menn) og Sjur Ole Svarstad (rekruttlandslaget menn) blant de aktuelle.

Monsen ble også trukket frem av Martin Johnsrud Sundby på pressekonferansen i Kollen i går ettermiddag.

— Jeg skal ikke si så mye om det, men jeg tror det finnes flere gode kandidater. Det ryktes at Monsen er interessert. Kanskje skal vi stjele Egil Kristiansen fra kvinnelaget, sa Martin Johnsrud Sundby med et smil.

Les også

Svensk skistjerne med ultimatum: - Blir dette lov, legger jeg opp øyeblikkelig

Les også

Første gangen Hjelmeset gikk femmila i Kollen, kjørte han på en hund

Northug vil ha Hetland

Petter Northug er klar på hvem han ønsker skal ta over. Etter sprinten i Drammen onsdag sa han dette til Adresseavisen:

— Det er én klar kandidat. Vi vet vel hvem det blir også. Det er Tor Arne som er rett mann. Det er det ingen tvil om. Det er ingen andre navn som jeg ser som utfordrer han.

AKTUELLE ERSTATTERE: Tor Arne Hetland (til venstre) er favoritt til å overta jobben til Trond Nystad. Sprintsjef Arild Monsen er også en aktuell kandidat.

— Er det aktuelt med landslagscomeback for din del hvis Hetland overtar? - Vi får se. Hetland er kanskje riktig mann for å overtale meg. Hvem vet, det får vi se, sa Northug til avisen.

Vidar Løfshus håper å ha erstatteren klar så snart som mulig. Men innen 1. mai.

— Jeg er først og fremst opptatt av en grundig prosess. Denne sesongen skal også avsluttes først. Vi er nok i mål til 1. mai, men stresser ikke. Klarer vi det før er ikke det noe minus, sier han.

Aftenpodden Sport diskuterer høydehus: - Idrettens gråsoner bør farges svarte. Lytt til denne ukens podcast her:

Publisert: