Nå har rivalen skiftet mening om Flugstad Østberg

I hele Tour de Ski så langt har Natalja Neprjajeva vært klar på en ting. Nå er hun ikke like sikker.

Ingvild Flugstad Østberg og Natalja Neprjajeva etter målgang i Oberstdorf torsdag ettermiddag. Nå har Flugstad Østberg ledelsen og Neprjajeva er ikke lenger like sikker på at hun er favoritten til å vinne Tour de Ski.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

OBERSTDORF: Ingvild Flugstad Østberg sto til slutt igjen på en skistadion under full nedrigging mens tussmørket lurte seg ned fjellsidene. Hun var mest opptatt av å bli ferdig med medieprat og å komme seg til Val di Fiemme for å få sett favorittlaget Liverpools kamp mot Manchester City.

– Det er nok større sjanse for at Liverpool vinner serien enn at jeg vinner Tour de Ski, sa hun og gliste.

Det har etter hvert blitt mer og mer klart at Tour de Skis kvinneklasse denne gangen blir en tvekamp mellom forhåndsfavoritten Ingvild Flugstad Østberg og russiske Natalja Neprjajeva. Den russiske løperen har vært sterk. Det har heller ikke manglet på selvtilliten.

Les også

Klæbo fortsetter i Tour de Ski – ny nordmann reiser hjem

Var ikke i tvil

I intervjuer med norske medier har russernes store håp ved flere anledninger blitt spurt om hvem hun mener er favoritt til å vinne hele Tour de Ski.

– Det er meg det, har hun svart.

Etter torsdagens jaktstart hvor Ingvild Flugstad Østberg økte ledelsen til den russiske 23-åringen til drøye 35 sekunder endret hun tonen.

– Er det slik at du fortsatt anser deg selv som favoritt?

– Det vet jeg ikke, sa hun.

Nå tror også hun at det kan bli vanskelig å slå den norske løperen som har er sterk også i den siste etappen opp slalåmbakken ved Cavalese.

Snakker seg ned

Heidi Weng som er nest beste norske løper er i hvert fall helt sikker.

– Dette fikser Ingvild, sa hun til mediene.

Men dersom Flugstad Østbergs argeste konkurrent har tapt litt selvtillit nekter den norske favoritten å snakke om seier ennå. Hun gjør alt for å snakke ned sine muligheter.

– Heidi har sagt sånne ting tidligere. Heidi er nå morsom hun. Jeg skal gjøre alt jeg kan, men den lørdagen blir helt avgjørende, sa en fornøyd Flugstad Østberg etter den femte etappen av Tour de Ski.

– Er du enig i at du er favoritten og at du bør ta den seieren?

– Bør ta det??? Er du morsom eller? Jeg går så fort jeg kan på ski hver eneste dag. Men det hadde vært morsomt å kjempet om det helt til toppen av den bakken.

Hun er ikke bare redd for den russiske løperen. Hun er også bekymret over hva Jessica Diggins på 3. plass og Krista Pärmäkoski kan få til. Begge er gode klatrere.

– De blir farlige.

Etter jaktstarten i Oberstdorf er Diggins 1,12 bak, mens Pärmäkoski er 1,23 bak.

PS: Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble syk natt til torsdag og avbrøt Tour de Ski.

Publisert: