Vellykket operasjon for Zuccarello

Mats Zuccarello har fått operert inn en plate i armen etter bruddet han pådro seg i debutkampen for Dallas Stars.

Mats Zuccarello fikk en drømmedebut for Dallas Stars - til han måtte forlate isen med skade.
 • sporten@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Mats Zuccarello har fått operert inn en plate i armen etter bruddet han pådro seg i debutkampen for Dallas Stars. Han håper å være på isen igjen om fire uker.

– En svært vellykket operasjon, fastslo Stars-trener Jim Montgomery overfor klubbens nettsted sent tirsdag kveld norsk tid.

Han ville imidlertid ikke fastslå når Zuccarello er tilbake, selv om han håper å ha nordmannen skadefri i løpet av mars.

– Jeg skal la fagfolkene snakke om dette. Jeg vet bare at operasjonen var vellykket, sier Montgomery.

Mandag kveld forklarte klubbens sportsdirektør, Jim Nill, at Zuccarello pådro seg et veldig rent brudd. Han fikk satt in en plate for at alt skal holde seg på plass og skaden skal leges raskere.

 • LEST DENNE? NHL-stjernen brøt sammen etter spørsmålet om Zuccarello

Sju kamper

Om Zuccarello er klar for spill igjen om fire uker, vil han kunne få med seg de sju siste kampene i grunnserien. Han ble hentet for å hjelpe Stars i kampen for å komme med i sluttspillet. Klubben kunne ha skaffet en erstatter innen overgangsvinduet lukket mandag, men valgte ikke å gjøre det.

– Vi hadde mange samtaler (med andre klubber), men vi konkluderte med at vi er komfortable med det vi allerede har gjort på overgangsmarkedet, sa Nill.

Skaden inntraff da Zuccarello blokkerte et skudd i det lokalavisen Dallas Morning News beskrev som en «elektrisk» debutkamp. Han reiste fra New York klokka fem om morgenen, kom til Chicago drøyt to timer før kampstart mot Blackhawks og bidro med mål, assist og storspill i en Stars-seier.

Tap i Las Vegas

Uten nordmannen ledet Dallas Stars etter første periode i tirsdagens bortekamp mot Vegas Golden Knights, men greide ikke å stå imot hjemmelaget i de to siste periodene og tapte 1-4.

Stars holdt uavgjort til det sto igjen 5.08 minutter, men hadde uflaks da Max Pacioretty scoret ledermålet for Knights. Han sendte pucken inn fra en posisjon bak mål, og den spratt i mål via skøyta til Stars-spiller Tyler Seguin.

Pacioretty ble kreditert de to første hjemmemålene, mens Nate Schmidt og Brayden McNabb økte hver sin gang i sluttminuttene.

Roope Hintz sto for gjestenes ledermål. Stars er tross tapet fortsatt inne på sluttspillplass, men bare så vidt. Laget holder siste wildcardplass i Western Conference med ett poengs margin til Colorado Avalanche.

(©NTB)

Publisert:
 1. Mats Zuccarello
 2. Ishockey
 3. NHL

Mest lest akkurat nå

 1. Oppjusterer storm-varselet før uværshelgen: – Det blir utrolig sterke vindkast

 2. Både Berisha og Sebulonsen kan bli solgt i helgen

 3. Bilverksted konkurs

 4. Kaptein Lunden har hentet MF «Ombo» hjem fra Tyrkia: – Du får et forhold til båten

 5. Fukt- og råteskader på boliger bygget i 2012. Nå går huseierne til sak mot Jadarhus

 6. Kvinne siktet for drapsforsøk i Verven – politiet ønsker kontakt med naboer