Fem snakkiser før Premier League-helgen

José Mourinho med bisarr pressekonferanse, en sjeik ville kjøpe Liverpool og nordmenn kan få sine første kamper fra start.

Jurgen Klopps Liverpool kunne i vinter blitt kjøpt opp av en sjeik, José Mourinho sliter i Manchester og Mohamed Elyounoussi kan få sin første Premier League-kamp fra start.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

En ny helg betyr heldigvis nye kamper fra Premier League-moro. Her er fem snakkiser før helgens kamper:

1. Styrtrik sjeik ville kjøpe Liverpool

Liverpool ser ut til å være på rett vei. Vårens Champions League-finale ble fulgt opp av en god sommer på overgangsmarkedet og to seire i ligaåpningen.

Forretningsdriften av klubben går også bra, og fredag skrev Daily Mail at Merseyside-klubben kunne fått nye eiere rundt nyttår.

Sjeik Khaled Bin Wayed Al Nehayan fra Abu Dhabi, fetteren til den mer kjente Manchester City-eieren Sjeik Mansour, skal ifølge avisen ha lagt inn et bud på 21,5 milliarder kroner.

Liverpool-eier John Henry sier han ikke har noen planer om å selge klubben.

Representanter for den arabiske entreprenøren skal ha møtt Liverpool-eierne i New York, men avtalen ble aldri noe av.

Budet viser iallfall at myten om at det ikke er mulig å tjene store penger på fotballklubber kan avlives.

Fenway Sports Group kjøpte klubben i 2010 for rundt 3 milliarder kroner. Nå kunne altså de amerikanske investorene solgt for syv ganger så mye.

Fredag understreket FSG at klubben ikke er til salgs, men at de er åpne for å selge en mindre aksjepost hvis det dukker opp en investor som kan bidra til å utvikle klubbens kommersielle verdi i et nytt, stort marked.

Les også

Disse Manchester United-spillerne er usikre før Tottenham-kampen

2. Mourinho lurte journalistene

Hos erkerival Manchester United er stemningen heller dårlig om dagen. Ifølge engelske tabloider planlegger en supportergruppe protester mot klubbdirektør Ed Woodward før mandagens kamp mot Tottenham.

Han får mye av skylden for at klubben ikke klarte å hente en ny midtstopper i sommer.

Under en merkelig pressekonferanse fredag avviste manager José Mourinho at han har problemer med Woodward.

Presseseansen varte bare i åtte minutter, en del mindre enn hva som er vanlig før en Premier League-runde.

José Mourinho har nok av utfordringer på Old Trafford.

Mange medier var ikke til stede, rett og slett fordi Mourinho dukket opp en halvtime før den oppsatte tiden. Dermed var det mange journalister som ikke var på plass.

Det er neppe grunnen til at Mourinho svarte svært kort på de fleste spørsmålene.

3. Fansen vil kaste eieren på dør

Det er ikke bare i Manchester at supportere er misfornøyde med klubbledelsen.

I Newcastle har supporternettstedet True Faith laget T-skjorter med teksten «Ashley Out» på. Eieren, med Mike til fornavn, har over lang tid gjort seg upopulær på grunn av det fansen mener er manglende investeringer i spillerstallen.

Manager Rafa Benitez, som er veldig populær blant fansen, nekter ifølge engelske medier å forlenge kontrakten som går ut neste sommer før klubben har fått en ny eier.

På en pressekonferanse fredag sa Benitez at han har stor sympati med misfornøyde supportere.

Les også

Runde 3: Disse spillerne må du ha på Fantasy-laget ditt

Rafael Benitez er en populær mann i Newcastle. Det er ikke klubbeier Mike Ashley.

4. Er Jack Wilshere den nye Andrea Pirlo?

Et håpløst spørsmål, vil nok mange mene, men det var den italienske maestroen West Ham-manager Manuel Pellegrini brukte som eksempel da han skulle finne en spiller å sammenligne Wilshere med.

– For fire-fem år siden spilte Juventus med en sittende midtbanespiller, det var Pirlo. Og Pirlo har mye av det samme som Wilshere, sier Pellegrini.

Wilshere returnerer i helgen til sin gamle hjemmebane Emirates og får der muligheten til å leve opp til sjefens store ord.

I 26 år var Arsène Wenger sjef i Arsenal. Unai Emery har fått oppgaven med å føre Wengers livsverk videre, og spanjolen fikk en tøff start med tap i storoppgjørene mot Manchester City og Chelsea.

– Arsenals forsvarsspill bekymrer meg, sier den gamle storkeeperen David Seeman, etter at de to første kampene har gitt fem baklengsmål.

Mohamed Elyounoussi måtte stå over forrige helgs ligakamp mot Everton.

5. «Moi» kan starte sin første Premier League-kamp

Joshua King er så langt den eneste nordmannen som har startet Premier League-kamper denne sesongen.

I Southampton venter Mohamed Elyounoussi fortsatt på sin første kamp fra start i Premier League. Han sto over bortemøtet med Everton på grunn av en hamstringskade, men trente torsdag med laget.

– Vi håper han kan være et alternativ for oss, men da må han ikke få noen reaksjoner etter treningen. Vi har vært forsiktige med ham fordi han kom inn i et nytt miljø og måte å trene på. Vi tror han er klar for å komme inn i troppen igjen, sier manager Mark Hughes til lokalavisen Daily Echo.

Christian Benteke var en gang en av Premier Leagues mest fryktede angripere, men har fått mye kritikk etter en svak sesongstart.

Foreløpig holder belgieren Alexander Sørloth på benken i Crystal Palace, men det er ventet at nordmannen snart får sjansen om Bentekes ineffektivitet fortsetter.

Stefan Johansen har kommet inn fra benken i Fulhams to første kamper for sesongen.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk