Nyland kan bli rekordmann og redde Norge til EM

Har holdt nullen i fem strake landskamper.

taa3f02d.jpg
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

ROMA: Hvis Ørjan Håskjold Nyland holder buret stengt mot Italia tirsdag kveld, tangerer han norgesrekorden til sin keepertrener Frode Grodås. Som stengte buret i seks strake landskamper i 1996. Nå har Ørjan holdt nullen i fem strake landskamper, og da gjenstår denne ene. Mot selveste Italia på Olympiastadion i Roma.

Ingen «walk in the park», akkurat.

På pressekonferansen mandag fikk 25-åringen fra Volda det samme spørsmålet om og om igjen. Om han tenker mye på å tangere Grodås-rekorden. Og keeperen var tålmodig med alle.

Les også

Kamp mot klokken for Skjelbred: - Med litt tape og medisin går det kanskje bra

Seier er viktigst

— Nei, rekorden får komme som et resultat av gode prestasjoner fra meg og medspillerne. Jeg ønsker aller helst å bli historisk ved at vi blir de første på mange år som slår Italia i en kvalifiseringskamp i Italia. Det hadde vært noe, smiler Nyland.

Som virket kald som tørris der han sto foran et fulltallig norsk pressekorps. Alle ville ha en prat med keeperfenomenet, som ikke en gang er førstekeeper i sin klubb Ingolstadt.

— Men jeg trives der, og jeg vet de vil satse på meg. Klart at jeg må vurdere situasjonen om jeg blir benkesliter over lengre tid, men Hallo? Jeg har bare vært der i tre måneder, og da kan jeg ikke begynne å sutre allerede nå.

Vet hva som gjelder

Alle vet hva som gjelder tirsdag kveld. Norsk seier gir direkte-billett til EM. Uavgjort eller tap høyst sannsynlig en nerveslitende play-off over to kamper mot meget kvalifisert motstand. Og Nyland vet at mye står og faller med hans innsats i målet.

— Hvis jeg holder nullen, så vinner vi. Jeg er ganske sikker på at vi scorer minst ett mål, så jeg hva som står på spill. Men jeg er i kjempeform, og bare gleder meg!

Les også

Siem vil ikke prate om ny Høgmo-kontrakt: - Det ville ikke vært «Per-Mathias», men galimatias

Møter forbildet

Og på motsatt side står keeperlegenden Gianluigi Buffon. Mot Norge spiller Juventus-keeperen med den flotte sangstemmen, som alltid synger Italias nasjonalsang høyere enn alle andre før kampstart, sin landskamp nr. 152!

— Buffon er en av barndommens helter for meg. En jeg alltid har sett opp til. Det er spesielt at en volding som meg nå skal møte ham i en viktig kamp. Og om det klaffer – kanskje jeg kan få bytte drakt med ham etterpå?, smiler 25-årige Ørjan Nyland.

— Som så utmerket vet at tirsdag kan han bli norsk redningsmann. Eller syndebukk. Keepere har det sånn. Det er en syltynn balansegang mellom suksess og fiasko.

Publisert: