Misnøyen mot denne dommeren kan bli tema i nasjonalforsamlingen

Over 100 000 fotballfans har signert et opprop for å hindre ham i å dømme Arsenal.

Mike Dean (til venstre) slet med å håndtere krangelen mellom Diego Costa (ryggen til) og Gabriel Paulista forrige lørdag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Forrige helg utkjempet Arsenal og Chelsea et kontroversielt oppgjør på Stamford Bridge.

Dommer Mike Dean hadde en alt annet enn enkel dag på jobben, og i løpet av kampen følte han seg tvunget til å vise ut to Arsenal-spillere: Midtstopper Gabriel Paulista og playmaker Santi Cazorla.

Enda mer kontroversielt var det kanskje at Chelseas urokråke Diego Costa slapp unna med et gult kort. Den brasilianskfødte spissen med spansk pass var involvert i flere kontroversielle situasjoner, og i etterkant sa Arsenal-manager Arsène Wenger at Chelsea-profilen burde blitt utvist to ganger.

Diego Costa ble tema i Aftenpodden Sport-podcasten: «Det var rart han ikke bet». Hør diskusjonen her.

Tirsdag konkluderte det engelske fotballforbundet (FA) med å suspendere Costa i tre kamper, på grunn av voldelig oppførsel. Samtidig ble Gabriel Paulistas karantene redusert fra tre til én kamp.

Mange Arsenal-supportere er imidlertid stadig forbannet på Mike Dean, i og med at Chelsea vant kampen 2-0.

Les også

Da dommeren annullerte målet, mistet Hareide besinnelsen

Over 100.000 har stemt

Én Arsenal-fan har imidlertid gått lengre enn andre. Jamie Cassar fra Essex startet opp en underskriftskampanje i kjølvannet av kampen.

«Stopp Mike Dean fra å dømme flere Arsenal-kamper», er standpunktet folk kan samtykke til på nettstedet change.org.

Klokken halv syv søndag kveld har 105.000 signert oppropet. Nå kan det som er i ferd med å bli et folkekrav bli diskutert på øverste politisk nivå i Storbritannia.

Ifølge avisen The Daily Mail blir nemlig flesteparten av underskriftskampanjene som når over 100.000 underskrifter diskutert i parlamentet.

På parlamentets hjemmeside står det imidlertid at underskriftskampanjene kan bli avvist dersom de blir bedømmet til å være «usaklige», «vitser» eller «noe den britiske regjeringen eller parlamentet ikke har ansvar for».

Det er uklart hvorvidt ett av disse unntakene gjelder i Mike Dean-kampanjens tilfelle. Dersom det til slutt ender med at Dean nektes å dømme Arsenal-kamper, noe som ville vært et svært sjeldent utfall, blir nok mange supportere fornøyd.

Les også

Dommeren innrømmer at Annan skulle vært utvist for klyping

— Ikke med på hatkampanjen

Bjørn Furuheim, leder for Arsenals norske supporterklubb, forteller at Dean «ikke er blant de mest populære dommerne» blant klubbens supportere. Furuheim forteller også at han har unngått å skrive under på kampanjen.

— Jeg tror ikke underskriftskampanjer kan hindre noen å dømme i England. Men jeg er helt enig i kritikken. Dean dømte en særdeles dårlig kamp, det så alle, sier Furuheim til Aftenposten.

Videre argumenterer supporterlederen for at FA burde ha gitt Dean en pause etter oppgjøret.

— Men en hatkampanje mot en dommer, det er jeg ikke med på. Jeg håper heller FA reagerer og håper han skjerper seg, sier Furuheim.

Mike Dean har ikke blitt utestengt som følge av dømmingen på Stamford Bridge. Han har ikke dømt noen kamper i Premier League denne helgen, men det er vanlig med utveksling i dommerstanden fra uke til uke i England.

Hekta på Premier League? Da anbefaler vi disse sakene:

Publisert: