Solskjær etter drømmestarten: – Jeg kunne ikke ha bedt om mer

(Manchester United-Leeds 5–1) 524 dager uten publikum på Old Trafford. Så fikk Bruno Fernandes endelig vist seg frem med dette målet og to til.

USTOPPELIG: Pascal Struijk er for sent ute og keeper Illan Meslier får skuddet til Bruno Fernandes mellom beina. Portugiseren scoret to mål til i Manchester Uniteds sesongpremiere mot Leeds.
 • Jostein Magnussen, VG
Publisert: Publisert:

Portugiseren, som var både dyktig og heldig da han ble spilt fri av Paul Pogba og scoret med venstrefoten etter 30 minutter, har spilt 81 kamper for Manchester United, men dette var bare femte gang han spilte foran et fullsatt Old Trafford.

– Jeg kunne ikke ha bedt om mer enn dette. Hvis du hadde gitt meg dette før kampen, ville jeg tatt det med begge hender, sier Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær til TV 2 etter kampen.

Forrige gang det var fullt hus på Uniteds legendariske stadion var 8. mars 2020. Det er 17 måneder siden.

– Sist alle var her scoret Scott McTominay mot Manchester City. Det er jo et fint minne.

Kombinasjonen mellom Pogba og Fernandes - ett touch fra franskmannen og to fra portugiseren - i ettermiddag blir også «et fint minne». Ikke minst det Paul Pogba viste frem i ettermiddag. Det var klasse.

Fire målgivende fra Pogba

For den samme Pogba var nest sist også på 2–1- og 3–1-målet. På det første serverte han Mason Greenwood, og så var det Bruno Fernandes som fikk scoringshjelp av franskmannen etter 54 minutter.

Før timen var spilt fikk Fernandes sitt hat-trick, og nå var det ikke Pogba som var «hoffleverandør», men Victor Lindelöf. Hans strøkne pasning fra eget forsvar, sendte Bruno Fernandes alene med Leeds-keeperen.

Pogba rakk også sin fjerde målgivende før han ble byttet ut. I det 68. minutt var han nest sist da Fred økte til 5–1.

– Folk snakker mye om kvalitetene til Pogba. Det har aldri vært noe tema. Vi vet hva han kan, og i dag viste han det. Han er en viktig spiller for oss, sier Bruno Fernandes til BT Sport.

– Det vi har gjort på treningsfeltet har vært ekstremt imponerende, sier Solskjær.

Old Trafford-fansen fikk mye å juble for når de endelig var tilbake på stadion. Rett før kampstart ble Raphaël Varane presentert som ny Manchester United-spiller. Han viste frem drakt nummer 19, lot seg hylle og tok en selfie før han tok plass på tribunen. I det 76. minutt kom Jadon Sancho inn til sin United-debut.

Manchester United, som slo Leeds 6–2 da lagene møttes på Old Trafford forrige sesong, skal møtes Southampton og Wolverhampton i de neste kampene før det er landslagspause.

Vi oppdaterer!

Publisert:
 1. Manchester United
 2. Premier League
 3. Leeds United
 4. Bruno Fernandes
 5. Ole Gunnar Solskjær

Premier League

SVUTMP
1Chelsea97112332022
2Manchester City96212041620
3Liverpool85302261618
4Brighton & Hove Albion943299015
5Tottenham Hotspur8503912-315
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

 2. Hele livet lurte Tor på hva som skjedde da faren styrtet i døden med jager­fly. Så opprettet kona en hemmelig kon­takt

 3. Veton Berisha etter hat tricket: – Serie­gull med Viking ville vært det største

 4. Gikk fra Sandnes til Kristiansand av én spesiell grunn: – Det har vært litt av en tur

 5. Da det var trøbbel med skoene i «Skal vi danse», visste hun at løsningen lå i Hillevåg

 6. Mia Gundersen og Espen Hana er aller best når de får skuldrene ned, puppene opp og herjer med seg selv