Beckenbauer vedgår «VM-feil», men nekter for stemmekjøp

Den tyske VM-sjefen svarer på beskyldningene.

Franz Beckenbauer er i hardt vær.
Publisert: Publisert:
Les også

Beckenbauer etterforsket av FIFA

Les også

Tysk politi dras inn i FIFA-skandalen

Les også

Tysk magasin: - Tyskland jukset til seg VM med gigantbeløp

iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Den tyske fotballegenden Franz Beckenbauer innrømmer at han gjorde en «feil» i kampen for at Tyskland skulle bli tildelt VM-sluttspillet i 2006. Samtidig avviser 70-åringen på det mest bestemte at stemmer ble kjøpt.

Beckenbauer var ikke bare sjef for komiteen som organiserte VM-sluttspillet for ni år siden, han ledet også komiteen som jobbet for å få mesterskapet til Tyskland.

For ti dager siden skrev det velrenommerte tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel at de tyske arrangørene betalte for stemmer forut for avstemningen som fullførte søkerprosessen. Det tyske fotballforbundet (DFB) skal ha undersøkt hva en innbetaling til FIFA fra 2005 på 6,7 millioner euro handlet om.

Søkerkomiteen med Beckenbauer i spissen betalte inn summen, som skulle være et bidrag til FIFAs kulturprogram.

DFB hevdet nylig at det ikke er avdekket noe ulovlig rundt pengetransaksjonen, men at pengene ikke nødvendigvis ble brukt til det tiltenkte formålet.

Mandag måtte Beckenbauer svare på spørsmål fra den eksterne granskningskommisjonen DFB har opprettet i sakens anledning. I etterkant av den seansen kom det en innrømmelse fra den tyske legenden.

– For å få et finansieringstilskudd fra FIFA, fulgte vi et forslag fra FIFAs finanskomité som vi i dag ser at burde vært avvist. Som president for søkerkomiteen tar jeg det fulle ansvaret for denne feilen, sa Beckenbauer.

I en skriftlig uttalelse understreker samtidig den tidligere storspilleren at ingen stemmer ble kjøpt. (©NTB)

Publisert: