Tjærnås: Her er VMs drømmelag

Vår ekspert Lars Tjærnås har tatt ut sitt drømmelag fra VM.

VMs drømmelag (4-3-3): Manuel Neuer (Tyskland) - Serge Aurier (Elfenbenskysten) Mats Hummels (Tyskland), Ron Vlaar (Nederland) Marcos Rojo (Argentina) - James Rodriguez (Colombia), Javier Mascherano (Argentina), Toni Kroos (Tyskland) - Arjen Robben (Nederland), Thomas Muller (Tyskland), Lionel Messi (Argentina).
 • Lars Tjærnås
  Fotballekspert
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Et vakkert VM er dessverre over, og jeg har satt opp VMs drømmelag.

Det er vanskelig å ta ut et slikt lag. Det skal det også være. Jeg har byttet mange siden jeg tok ut det forrige laget mot slutten av gruppespillet. Her er de utvalgte, med en kort begrunnelse:

Keeper: Manuel Neuer, Tyskland.

Manuel Neuer.

Dette har blant mange andre ting også vært keepernes mesterskap. Veldig mange har vært gode. Jeg velger likevel Neuer fordi han er minst like god som alle andre i det som er tradisjonelt keeperarbeid, men mye bedre enn alle i å være offensiv og modig.

Høyreback: Serge Aurier, Elfenbenskysten.

Serge Aurier

Heller ikke noe klart førstevalg, men får plassen først og fremst på grunn av alt han bidro med offensivt. Bedre enn de aller fleste én mot én, og hadde mesterskapets kanskje aller skarpeste innleggsfot. En veldig positiv overraskelse.

Midtstopper: Mats Hummels, Tyskland.

hummels.jpg

Var utmerket i begge ender av banen. Hans evne til å time dødballer kombinert med spensten gjorde ham til et farlig angrepsvåpen. De samme egenskapene, samt hans ro med ballen, gjorde ham til ledestjerne i en bakre firer for VMs beste mannskap.

Midtstopper: Ron Vlaar, Nederland.

Ron Vlaar, her i duell med Lionel Messi.

Jeg hadde aldri, aldri sett for meg at jeg skulle ta ut en midtstopper som sjelden er mer enn middels god i Aston Villa og Premier League. Men han har gjort seg selv til et klart valg med sin duellstyrke, posisjonering og forflytningsevne.

Venstreback: Marcos Rojo, Argentina

Marcos Rjo.

Tett kamp med blant andre Blind og Diaz om denne plassen, men Rojo har holdt tett defensivt på sin side hele veien, og er den som har løpt lengst hos Argentina. Dessuten har han vært kreativ bredt og høyt i banen for finalistene.

Defensiv midtbane: Javier Mascherano, Argentina.

Javier Mascherano.

«Blodhunden» dypt på midtbanen hos argentinerne har tilsynelatende halvannet bankende hjerte når kampene blir tette og viktige. Taper nesten aldri en avgjørende duell, og er smart nok til å velge enkle løsninger offensivt.

Indreløper: James Rodriguez, Colombia.

James Rodriguez.

Mesterskapets største positive overraskelse, og den enkeltspilleren som har vist oss det aller bredeste offensive registeret i løpet av måneden. Behandler ballen med øm kjærlighet og har en rovfugls blikk for spillet.

Indreløper: Toni Kroos, Tyskland.

Toni Kroos.

Er et fantastisk bilde på en moderne midtbanespiller. Er kreativ og truende for motstander når eget lag har ballen. Er lojal og dyktigtil å nekte samme motstander rom når de har den. Avgjørende mot slutten for tyskernes suksess.

Høyre ving: Arjen Robben, Nederland.

Arjen Robben.

Fikk mye og fortjent oppmerksomhet for noen uheldige episoder med filming. Men: Det han er som fotballspiller kan ingen ta fra han. Uoppslitelig energi og samtidig skapende. Holdt Nederland nesten alene inne i enkelte kamper offensivt.

Midtspiss: Thomas Müller, Tyskland.

Thomas Müller, her i duell med Pepe.

Er avslutter, tilrettelegger, skaper rom for andre og er grovarbeider i én og samme kropp. Veldig mobil og fleksibel, og beriker laget nesten uansett hvilken offensiv posisjon treneren setter han opp i.

Venstre ving: Lionel Messi, Argentina.

Lionel Messi.

Fortjente etter min mening ikke prisen som aller best, men fortjener definitivt plass på all star team. Vi husker best de siste kampene, og glemmer kanskje at han nesten alene avgjorde Argentinas fire første kamper.

På benken i denne 18-manns troppensitter Keylos Navas som keeper, Giancarlo Gonzales og Daley Blind som forsvarere, Charles Aranguiz og Blaise Matudi som midtbanespillere samt Neymar og Karim Benzema som spisser.

Ikke så verst lag, det? Men du har kanskje et enda bedre? Kom med ditt forslag i kommentarfeltet under!

Publisert:
 1. Fotball
 2. Sportsblogger
 3. Fotball-VM

Mest lest akkurat nå

 1. I kveld kan snøen komme

 2. Nils Arne Eggen (80) er død

 3. Planlegger barnehage til 150 millioner ved Mosvatnet

 4. Ny fabrikksjef hos Nortura Forus

 5. 16 innlagte med korona på SUS

 6. Etter­lyser bil etter på­kjørsel av politi­bil i Klepp i helga