King og Bournemouth sjanseløse mot reservepreget Manchester City

Nordmannens lag maktet ikke å ødelegge ligalederens ubeseirede rekke.

UTEN MULIGHET: Joshua King og Bournemouth (i hvit trøye) kom til kort mot Leroy Sané og Manchester City lørdag.
  • Reidar Løfaldli
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

MANCHESTER CITY - BOURNEMOUTH 3–1

Joshua King startet for Bournemouth lørdag ettermiddag i det som må anses for å være sesongens aller tøffeste bortekamp.

Ligaleder Manchester City står uten tap så langt i år, og hadde kun avgitt poeng i to kamper før lørdagens runde.

Den statistikken maktet ikke Bournemouth å ødelegge, selv om Callum Wilson utlignet Bernardo Silvas ledermål med en vakker heading like før pause.

12 minutter etter hvilen sendte Raheem Sterling Manchester City foran på ny, og den ledelsen hadde Guardiolas menn ingen planer om å gi fra seg.

Ilkay Gündogan satte spikeren i Bournemouth-kisten da han avsluttet et flott City-angrep med en avslutning fra kort hold elleve minutter før slutt.

– En god seier

Manager Pep Guardiola hadde tillat seg å rotere på mannskapet i forkant av det som blir et hardt kampprogram fremover. Det betalte seg mot Bournemouth.

– En perfekt dag på jobben for Guardiola, sa Simen Stamsø Møller i TV 2-studio etter kampen.

– Det er imponerende, og det ser enkelt ut, la kollega Petter Myhre til.

– Det var en god seier. Etter Mesterligaen er det alltid tøft. Folk tror det er enkelt for oss, men det er ikke sannheten, så jeg liker å vinne på denne måten, sa Guardiola etter kampen, ifølge AFP.

Joshua King ble byttet ut like før slutt, og Bournemouth blir liggende på en niendeplass med 20 poeng i Premier League så langt.

Manchester City rykker ytterligere fra i toppen, og er nå, med sine 38 poeng fem foran Liverpool, som møter byrival Everton søndag.

Innhopp for Sørloth

Alexander Sørloth startet som vanlig på benken for Crystal Palace hjemme mot Burnley, i en kamp hvor James McArthur og Andros Townsend sørget for en svært viktig hjemmeseier for London-klubben.

Townsends 2–0-mål var en skikkelig perle, et hardt skudd i hjørnet fra langt hold.

Sørloth fikk noen få minutter på slutten, da han kom inn for nettopp Townsend.

Les også

Tre får stryk. Her er eliteserietrenernes karakterbok.

PERLESCORING: Andros Townsend vartet opp med en skikkelig suser mot Burnley og gratuleres av lagkameratene Aaron Wan-Bissaka og Wilfried Zaha.

I de andre Premier League-kampene lørdag ettermiddag tok Brighton en svært viktig borteseier med 2–1 mot Huddersfield, mens to mål av Javier «Chicharito» Hernández og ett fra Felipe Anderson sørget for en imponerende 3–0-seier til West Ham borte mot Rafa Benítez’ Newcastle.

Leicester vant 2–0 hjemme mot Watford etter scoringer av Jamie Vardy og James Maddison.

De helblå passerer dermed Watford og kryper forbi Manchester United opp til en sjuendeplass på tabellen. José Mourinhos mannskap møter Southampton på sørkysten i kveldskampen lørdag.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk