Slo ut Brasil - så fikk helten dødsbudskap i garderoben

Fra euforiske gledesscener til bunnløs sorg i løpet av minutter.

Her jubler Derlis González (til venstre) over 1-1-scoringen sin i andre omgang. Først ut av gratulantene er Nelson Haedo Valdez (midten) og Edgar Benitez (til høyre).
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

BRASIL-PARAGUAY 1-1 (3-4 etter straffespark)

Copa América gir oss ofte fotball på sitt mest dramatiske, og lørdag kveld var intet unntak. Stormakten Brasil ble nemlig slått ut i kvartfinalen, etter å ha blitt senket av lille Paraguay gjennom straffesparkkonkurranse.

Paraguayanernes store helt ble Derlis González, 21-åringen som til daglig spiller i den sveitsiske storklubben Basel.

Her jubler to av de store Paraguay-heltene etter seieren over Brasil. Keeper Justo Villar er til høyre. Til venstre er matchvinner Derlis González, som like etter fikk den tragiske nyheten om slektningens bortgang.

Ikke bare var González mannen bak 1-1-målet i ordinær tid, han avgjorde også straffekonken da han lurte Brasil-keeper Jefferson på Paraguays siste straffe.Gledesscenene var euforiske, som seg hør og bør når man slår ut selveste Brasil.

Kvelden skulle imidlertid utvikle seg til å bli en tragedie for González. Etter kampen fikk han nemlig beskjed om at hans slektning Manuel Irrazábal, som han kalte «onkel», hadde mistet livet.

Det var nettopp feiringen av seier over Brasil som skal ha blitt for mye for onkelen, som døde av hjerteinfarkt, kun 44 år gammel.

— Jeg kan ikke tro det

Derlis González bekreftet dødsfallet kun minutter etter at seieren var et faktum.

— Du har forlatt meg. Et hjerteinfarkt, onkel. Jeg ga deg en glede og du forlater oss i en så lykkelig stund. Jeg kan ikke tro det, skrev González på sin Twitter-konto, sammen med et bilde av sin avdøde «onkel».

Ifølge avisen Ultima Hora fikk González beskjeden av sin kone etter seieren.

Litt senere på kvelden bekreftet spillerens far historien overfor den paraguyanske avisen El Nacional.

— Han er min venn, jeg ser på ham som min bror. Han var min kusines ektemann, sa Simón González til avisen.

Les også

Fyllekjøring, baksnakking, selfie på banen og kontroversielle superstjerner

— Vil se på deg fra himmelen

Faren forteller til Ultima Hora at han har fått snakket med sønnen Derlis. «Han kommer til å se på deg fra himmelen og du kommer til komme deg gjennom det», sa Simón González til landslagsspilleren.

Derlis González har ikke møtt pressen etter det tragiske dødsfallet. Dermed er det også usikkert om hvorvidt han vil spille semifinalen mot Argentina.

Den kampen spilles natt til onsdag norsk tid. I den andre semifinalen, som spilles natten før, møtes vertsnasjonen Chile og Peru.

Publisert: