Fem ting vi lærte av TIL-Vålerenga: «På tide å dra inn klippekortene»

TIL må ha fire poeng for å berge plassen, mener iTromsøs Øyvind Sivertsen.

For meg er det uforståelig at spillere som underpresterer hver gang også skal starte hver kamp. Tre eksempler: Magnus Andersen, Gjermund Åsen, bildet, og Runar Espejord er gode fotballspillere, men ingen av dem har prestert over tid i høst, skriver Øyvind Sivertsen.
Publisert: Publisert:

1) Må ha fire poeng for å berge plassen

icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

TIL kan fortsatt klare dette – i alle fall på papiret. Det er så enkelt at TIL rykker rett ned med tap i de to siste kampene. Heller ikke ett poeng vil holde. De klarer kvalifisering med tre poeng, men berger plassen med fire poeng på de to siste kampene.

Da tror jeg i så fall det hele ender slik:

12. TIL 34 poeng

13. Lillestrøm 33 poeng

14. Bodø/Glimt 33 poeng

15. Stabæk 31 poeng

Problemet er bare at TIL møter Sarpsborg 08 og Odd. Det blir knalltøft ...

2) Flovik og resten av trenerteamet må evalueres grundig – uansett

Selv om TIL skulle klare å berge plassen, må ikke klubben i jubelrusen glemme å ha en grundig og ærlig evaluering etter sesongen.

Les også

TILs styreleder freder Flovik

TIL skal være en utviklingsklubb, ja, og ressursene er ikke i nærheten av det Per-Mathias Høgmo hadde i sin tid. Det må man ikke glemme. Men er styret fornøyd med utvikling av spillestil og ferdighetene hos spillerne? Er svaret ja, så må dagens trenerteam få fortsette arbeidet sitt også i 2017. Men kan man ærlig talt være det? I går fremsto TIL som feige mot Vålerenga, og da første baklengsmål kom, ramlet laget helt sammen.

Det vil alltid svinge litt med unge spillere, men har spillere som Mikael Norø Ingebrigtsen, Runar Espejord, Lasse Nilsen og Aron Sigurdarson hatt en positiv utvikling denne sesongen?

Les også

VIF-legenden skjulte ansiktet i skuffelse: - Det var ikke slik det skulle ende

3) Begeret er fylt opp – hos mange

For en gangs skyld var det fullt på Alfheim fra kampstart, men lenge før kampslutt hadde hundrevis forlatt stadion i sinne.

Det ble ropt stygge ord mot både Bård Flovik og spillerne. Flere mistet litt kontrollen, og Alfheim var rett og slett et av de mest utrivelige stedene på Tromsøya. Om ikke spillerne eller styret har mistet tilliten til Flovik, så har klubben åpenbart et problem med folket. Er det mulig å rette opp disse skadene med dagens trenerteam?

4) Klippekortene må dras inn

For meg er det uforståelig at spillere som underpresterer hver gang også skal starte hver kamp. Tre eksempler: Magnus Andersen, Gjermund Åsen og Runar Espejord er gode fotballspillere, men ingen av dem har prestert over tid i høst.

Sett dem på benken, la de komme i angrepsposisjon igjen og gi andre spillere en etterlengtet mulighet. Mot Sarpsborg 08 vil jeg se Morten Gamst Pedersen starte. TIL trenger hans dødballfot og rutine nå. Christer Johnsgård må også være med i troppen.

Les også

TILs sportssjef:-Vi er nødt til å ta en skikkelig samling i bunn

Med forbehold om skader, kan dette være elleveren mot Sarpsborg 08 (4-4-1-1): Loncaric – Norbye, Ødegaard, Gundersen, Antonsen – Sigurdarson, Yttergård Jenssen, Landu-Landu, Lehne Olsen – Gamst Pedersen – Moussa.

5) TIL vil være klar favoritt i 1.-divisjon

Jeg får ofte høre at: «rykker TIL ned, kan det være lenge til neste gang de er tilbake i eliteserien». Sorry, det tror jeg ikke noe på. Akkurat det samme ble sagt forrige gang TIL rykket ned – i 2013. Men i 2014 var Gutan tilbake i det gode selskap.

Er TIL i 1.-divisjon neste år, vil de være en klar seriefavoritt, og den klubben med desidert størst budsjett og ressurser. Jeg tviler på at et nedrykk vil føre til noen massiv spillerflukt. Jobben skal selvsagt gjøres, men i TIL er det laget med klart best utgangspunkt av samtlige klubber hvis de havner i 1.-divisjon i 2017.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk